Connect with us

Actualitat

Manacor destina més de 5 milions a la millora de carrers i places

Les inversions previstes pel Consistori també contemplen modernitzar la xarxa de distribució d’aigua i la de l’enllumenat públic

L’Ajuntament de Manacor destinarà 5.167.350 euros en diferents projectes que tenen per objectiu millorar carrers, places i edificis municipals, així com modernitzar la xarxa de distribució d’aigua i la de l’enllumenat públic. Aquests són els dos eixos sobre els quals se sostenen les inversions financerament sostenibles aprovades per al 2017 i que preveuen una despesa que supera els cinc milions d’euros.

El batle de Manacor, Pedro Rosselló, ha destacat que “aquestes inversions arriben als diferents nuclis de població del municipi i, a més, se sumaran als més de dos milions i mig en inversions ordinàries previstes al pressupost, per la qual cosa enguany superarem els set milions en inversions”. Tant el batle com la regidora d’Economia, Maria Antònia Sansó, han explicat que el gruix de les inversions sostenibles es destina a la millora de carrers, places i edificis públics.

“Hem fet un esforç per posar la xarxa d’aigua a punt i també els edificis escolars; ara podem intensificar la millora dels carrers, les places i l’enllumenat”, ha explicat el batle.   Així els manacorins i les manacorines “notaran millores als carrers de tots els nuclis de població del municipi i en espais municipals com l’edifici de Can Bauçà, el Museu, el Teatre, les biblioteques i les instal·lacions esportives”, afegeix la regidora d’Economia, Maria Antònia Sansó.

Millora de carrers, places, de xarxa viària i de xarxes de serveis

La regidora d’Economia, Maria Antònia Sansó i el batle, Pedro Rosselló, han presentat les inversions previstes.

Canvi de paviemnt i noves xarxes d’aigua en els carrers de l’Àngel, de Sant Domingo, de Sant Vicenç Ferrer, Mare de Déu de les Neus, Caritat, Infants, Historiador Truyols, Tarragona i el tram de la via d’Alemanya que va des de la plaça de Sant Jaume fins al passeig del Ferrocarril. A més, s’allargarà el carrer del Cid Campeador perquè connecti amb la ronda de Felanitx Es preveu la remodelació del paviment d’aquests carrers i la reposició de les xarxes d’aigua.

A Porto Cristo i a s’Illot es repararan els carrers que presenten desperfectes a l’asfalt i les voravies. A més se suprimiran de barreres arquitectòniques en diversos trams de carrer d’aquests nuclis. Es milloraran les carreteres d’accés als dos nuclis costaners de Cala Murada i Cales de Mallorca.

Inversió total: 2.258.350 euros.

Millores a places: Es preveu empedrar la plaça dels Jutjats i la plaça del Convent per fer-les més amables als vianants, tot i que seguiran essent accessibles al trànsit rodat. A més, s’hi renovarà la xarxa d’aigua de consum, la de clavegueram i s’implementarà la xarxa de pluvials. A Son Macià es remodelarà completament la plaça de la localitat. A més, es preveu la reforma de diverses places i zones verdes existents, on s’implantaran jocs infantils i es millorarà la jardineria.

Inversió total: 810.000 euros.

Construcció de dues noves rotondes urbanes: Es preveu convertir les rotondes provisionals de les interseccions de la via de Palma amb l’avinguda de Fra Juníper Serra i de l’avinguda del Torrent amb l’avinguda del Tren en rotondes definitives.

Inversió total: 340.000 euros.

Modernització i millora d’edificis escolars, culturals, esportius i administratius

Modernització i reparacions d’edificis escolars: es preveu una intervenció per reparar i substituir materials i instal·lacions en els edificis municipals escolars per millorar el confort dels alumnes i professors. Afectarà els centres escolars dels diferents nuclis de població de Manacor.

Inversió total: 135.000 euros.

Reforma de tres plantes de l’edifici municipal de Can Bauçà: es rehabilitaran tres noves plantes de l’edifici municipal per poder-hi traslladar serveis municipals i millorar l’atenció ciutadana.

Inversió total: 600.000 euros.

Millores al teatre, al museu i a les biblioteques: es preveu la rehabilitació de la façana de la torre dels Enagistes, que acull el Museu d’Història de Manacor, i la millora dels acabats de dues sales d’exposicions. Al Teatre Municipal es modernitzaran les instal·lacions d’electricitat i contra incendis. I a les biblioteques es preveu la instal·lació de nous equips d’aire acondicionat.

Inversió total: 364.000 euros.

Millores a les instal·lacions esportives: es preveu el canvi de la gespa del camp de futbol de la Torre dels Enagistes, l’adquisició d’un paviment desmuntable de cautxú i el tancament efectiu del poliesportiu de s’Illot.

Inversió total: 360.000 euros.

 Millora del servei d’enllumenat públic

 Reparacions i millora de l’enllumenat públic: aquesta inversió consisteix en reparacions i millores a línies elèctriques, presa de terra, fusibles, connexions i quadres elèctrics, inclosa l’obra civil corresponent. Afectaran sobretot l’enllumenat de totes les urbanitzacions costaneres però també es preveu intervenir en altres indrets que, segons el criteri dels tècnics, necessitin intervencions.

Inversió total: 300.000 euros.

 Les inversions sostenibles

“Hem complit la regla de despesa que marca el govern central i per això hem pogut utilitzar els doblers en inversions que han de contribuir a millorar l’entorn i la qualitat de vida dels ciutadans de Manacor”, destacà Maria Antònia Sansó. A més, “volem millorar el municipi sense augmentar els impostos als ciutadans i de fet aquest gruix d’inversions és possible fins i tot després d’haver reduït l’impost de béns immobles”, ha afegit Sansó. I és que tal com es demana als ajuntaments des de l’any 2014, el Govern de l’Estat autoritza els municipis que respecten els límits de deute fixats a gastar els excedents del pressupost o el romanent de tresoreria positiu.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Feu clic a ‘M’agrada’

Facebook Pagelike Widget

ÚLTIMES NOTÍCIES

Són tendència