Connect with us

Comunitat

El Parlament ratifica el decret llei sobre el lloguer turístic

El nombre d’habitatges de lloguer que comercialitzen les plataformes més grans “ha començat a baixar” mentre que l’oferta de lloguer residencial ha crescut, segons Barceló

El ple del Parlament ha ratificat aquest dilluns el Decret llei que modifica la llei de turisme i introdueix mesures per afrontar l’emergència en matèria d’habitatge a les Illes, per resoldre la “incoherència” que segons el Govern i els grups que li donen suport causar la no modificació de l’article 49 en la votació del passat juliol.

El decret ha estat convalidat amb 29 vots a favor, 24 en contra i quatre abstencions. El PI ha demanat que tramiti com a projecte de llei però la sol·licitud ha estat desestimada.

El vicepresident i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, ha explicat que amb la votació de juliol “va quedar vigent l’article 49 de la llei Delgado-Bauzà”, que impedeix el lloguer turístic en edificis d’habitatges plurifamiliars, el que era “incoherent amb la resta de modificacions”. Amb l’aprovació d’este decret, ha dit Barceló, la llei tornarà a quedar com era quan la va presentar el Govern.

En aquest sentit, el conseller considera que serà “coherent e efectiva” i ha apuntat que en les últimes setmanes a les principals plataformes de lloguer de vacances -Booking, Airbnb, Hometogo i Homestay- ja han avisat als seus clients de la nova normativa per demanar-los que retirin l’oferta il·legal i que publiquin els números de llicència de la Conselleria de Turisme.

A més, Barceló ha recalcat que el nombre d’habitatges de lloguer que comercialitzen les plataformes més grans “ha començat a baixar” mentre que l’oferta de lloguer residencial ha crescut. També ha recordat que han fixat un sostre de places turístiques de 623.000 places. “No podem créixer il·limitadament”, ha assenyalat.

Són tendència