Connect with us

Comunitat

L’impost sobre estades turístiques a Balears passarà a costar 3 euros per dia

Amb aquesta pujada el Govern estima que ingressarà al voltant de 120 milions d’euros en 2018

El Govern balear ha anunciat aquest dijous que en els pròxims pressupostos generals de la comunitat duplicarà els preus de les tarifes de l’impost de turisme sostenible que s’aplica sobre les estades turístiques a les Illes.

Així ho han explicat en una roda de premsa el vicepresident i conseller d’Investigació, Innovació i Turisme, Biel Barceló, i la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera. Amb les noves tarifes –tres euros per dia segons l’establiment i la categoría–, sumat a l’aplicació de l’impost a tots els creuers, el Govern estima que ingressarà al voltant de 120 milions d’euros en 2018.

TARIFES

Els hotels, hotels de ciutat, hotels apartament de cinc estrelles, cinc estrelles gran luxe i quatre estrelles superior pagaran quatre euros per dia d’estada; els de quatre estrelles i tres estrelles superior, 3 euros; els d’una, dues i tres estrelles, dos euros.

Quant apartaments turístics, els de quatre claus i quatre claus superior pagaran quatre euros per dia d’estada; de tres claus superior, 3 euros; d’una, dues i tres claus, dos euros. Pel que fa a establiments d’allotjament no residencial d’empreses turístic residencials, la tarifa és de quatre euros per dia; els habitatges turístics de vacances i habitatges objecte de comercialització d’estades turístiques, la tarifa és de dos euros.

Finalment, en els hotels rurals, agroturismes, i allotjaments de turisme d’interior la tarifa passa a dos euros per dia; en els hostals, hostals residència, pensions, campaments de turisme i càmpings, així com albergs i refugis, serà de dos euros. A més, el Govern preveu començar a cobrar l’impost turístic a tots els creuers que parin en un port de Balears independentment del temps d’atracada –fins ara només es cobrava a partir de 12 hores–.

La taxa serà de dos euros i es calcula que generarà ingressos d’uns 1,8 milions d’euros Aquestes tarifes s’aplicaran durant la temporada alta (maig-octubre) i en la temporada baixa (novembre-abril) es mantenen les bonificacions vigents, si bé també es veurà duplicat el preu final respecte a l’actual. El Govern preveu que el canvi entri en vigor l’1 de gener de 2018 amb el projecte de pressupostos generals.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència