Connect with us

Actualitat

“Avui cuino jo”: Llucmajor impulsa un programa socioeducatiu per aprendre a cuinar

El projecte, impulsat per l’àrea d’Atenció Social de Llucmajor, fou pensat per a tots aquells nins i nines que per edat no podien assistir a l’escola d’estiu

Nins i nines d’entre els 12 i 15 anys de Llucmajor han participat aquest mes d’agost en el programa socioeducatiu “Avui cuino jo”. Una iniciativa on s’ha après a realitzar diferents receptes de cuina.

Aquest programa es va posar en marxa perquè aquest grup de nins i nines estan en una franja d’edat per la qual no poden assistir a l’Escola d’Estiu, d’aquesta manera, l’Ajuntament ofereix una alternativa per ocupar el seu temps lliure.

En els tallers, els participants han après a realitzar receptes fàcils amb productes de temporada i també han fet les tasques de selecció dels ingredients. A més, cada setmana s’han fet tallers monogràfics sobre un aliment bàsic: ous, pa i pasta, llegum i verdures i carn i peix.

Com a activitat de cloenda del curs, aquest divendres 25, els participants han despatxat les seves receptes en el marc del mercat setmanal dels divendres a la plaça de Llucmajor

Els beneficis de les vendes van a benefici de l’associació animalista de Llucmajor.

Des d’Atenció Social expliquen que els participants han tingut un nivell molt alt d’iniciativa i les receptes que han après van ser consensuades prèviament.

També, i aprofitant que dos dels menors són de nacionalitat diferent, han preparat una recepta típica de la seva cultura gastronòmica i per un dia ells han estat els professors.

Maria Antònia Gil, destaca que amb cursos com aquest “donem cobertura a una franja d’edat i perfil que en cas contrari no comptarien amb l’atenció que requereixen durant els mesos d’estiu. Vull donar l’enhorabona a les nostres treballadores i educadors socials per la tasca que fan i els programes que duen a terme, ja que s’adapten a la realitat i necessitats de la nostra societat”.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència