Connect with us

Comunitat

El Govern exigeix la retirada de tota l’oferta il·legal dins un termini de 15 dies

L’Executiu ha enviat requeriments a les principals plataformes

El Govern ha enviat un requeriment per incompliments normatius en matèria d’estades turístiques a habitatges a les principals plataformes digitals que ofereixen lloguer turístic a les Illes Balears.

L’escrit recorda l’entrada en vigor de la Llei 6/2017 i les modificacions que aquesta entrada en vigor impliquen. S’ha enviat a empreses amb seu a Espanya, però també a l’estranger.

Entre altres, s’ha explicat la definició dels canals d’oferta turística, el nou concepte d’empresa comercialitzadora d’estades turístiques a habitatges recollit a l’article 49 de la llei i la modificada definició de l’activitat clandestina, oferta il·legal, intrusisme i competència deslleial.

El Govern ha comunicat a les plataformes que les empreses turístiques han d’incorporar i fer públic de forma permanent en el canal d’oferta turística el número d’inscripció turística de l’habitatge, i també detalla que en tant no es disposi d’aquest número, s’admetrà la incorporació del número de registre atorgat quan es va presentar la DRIAT a un registre públic.

En cas contrari, els fets poden conduir a la incoació d’un procediment sancionador, del qual es deriva la imposició d’una sanció econòmica entre 40.001 i 400.000 euros

El requeriment va acompanyat, a manera d’exemple, d’una sèrie d’enllaços extrets del canal de comercialització en qüestió, exigint la retirada de tota l’oferta il·legal dins un termini de 15 dies hàbils des de la notificació del requeriment.

En cas contrari, els fets poden conduir a la incoació d’un procediment sancionador, del qual es deriva la imposició d’una sanció econòmica entre 40.001 i 400.000 euros.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ÚLTIMES NOTÍCIES

Són tendència