Connect with us

Comunitat

Prohens defensa un model econòmic, social i mediambiental “sostenible” per a combatre la saturació

Prohens, davant la sensació de saturació que denuncien els ciutadans, defensa un model econòmic, social i mediambiental "sostenible"

PSIB-PSOE i MES per Mallorca celebren que el Govern del PP, finalment, hagi decidit mantenir i defensar la política de gestió pública que va fer el pacte d’esquerres

La saturació turística i el canvi de missatge del PP en aquest sentit han acaparat bona part de la sessió de control al Govern celebrat aquest dimarts en el Parlament.

La presidenta de les Balears, Marga Prohens, ha defensat, davant la sensació de saturació que denuncien els ciutadans de les illes, un model econòmic, social i mediambiental “sostenible”, com recull el programa de govern que va defensar el seu partit en les passades eleccions de 2023.

En ocasió d’una pregunta de control al Govern per part del grup parlamentari socialista, la presidenta ha respost que veu al portaveu, Iago Negueruela, “descol·locat” i al seu partit “desubicat”.

Prohens ha ofert a l’oposició treballar plegat a favor d’un model de “decreixement” de l’oferta turista il·legal i de “contenció” de l’existent.

Negueruela ha respost a la presidenta que “una mostra de les seves mentides” és convidar a l’oposició i, al mateix temps, dir que “si no estan (per a aconseguir un acord), no passa res”.

La saturació turística i el canvi de missatge del PP en aquest sentit han acaparat bona part de la sessió de control al Govern celebrat aquest dimarts en el Parlament

“Qui està descolocat és qui canvia la seva postura només en un any”, ha criticat el diputat socialista després de la decisió de l’Executiu del PP de perllongar un any més la moratòria turística aprovada en la passada legislatura davant l’actual sensació social de saturació, així com mantenir l’actual nombre de creuers que arriben cada any a Palma.

El portaveu socialista ha ressaltat que el PP està mantenint pràcticament totes les polítiques del Govern de Francina Armengol perquè “no saben fer res nou”.

La presidenta del Govern, Marga Prohens, ha dit que “ha arribat el moment de posar els límits” en matèria turística que no van posar els grups del Pacte en els anteriors mandats.

Així ha respost la cap de l’Executiu al diputat de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, aquest dimarts en el ple del Parlament, en el qual Prohens ha defensat que les Balears “no pot créixer sense límits”.

En aquesta línia, ha subratllat que cal decréixer en l’oferta il·legal que, “va tenir barra lliure en els últims vuit anys”, i contra la qual l’anterior Govern “no va fer absolutament res”. Apesteguia ha defensat la necessitat de decréixer perquè les Illes “no estan saturades, estan col·lapsades”.

En aquest sentit, Negueruela ha celebrat que el Govern està “mantenint i defensant” la política de gestió pública que va fer l’anterior Executiu d’esquerres.

Són tendència