Connect with us

Actualitat

Identificats 12 treballadors irregulars en la reforma d’un establiment turístic de Manacor

Identificats 12 treballadors irregulars en la reforma d'un establiment turístic de Manacor

Dels 60 operaris localitzats durant una inspecció de Treball, també es va poder comprovar com alguns no havien estat donats d’alta en la Seguretat Social o no disposaven de cap classe de contracte laboral

Un important desplegament policial, en col·laboració amb la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social i amb el suport de diversos agents de la Policia Local, ha permès localitzar a una dotzena de treballadors irregulars durant les obres de reforma que s’estaven executant en un establiment turístic situat en el municipi de Manacor.

Els fets es remunten a la fi del passat mes de març, quan un número important dona agents policials i inspectors de treball, van irrompre per sorpresa en un establiment en obres. Aquesta intervenció va permetre identificar a una dotzena de treballadors d’origen estranger i que es trobaven en situació irregular. Cap d’ells disposava de contracte laboral.

Dels 60 operaris identificats a peu d’obra, la majoria d’ells pertanyien a diferents empreses subcontractades per la propietat de l’hotel en qüestió, alguns treballadors tampoc figuraven donats d’alta en els registres de la Seguretat Social.

Dels 60 operaris identificats a peu d’obra, la majoria d’ells pertanyien a diferents empreses subcontractades per la propietat de l’hotel en qüestió

Aquesta inspecció laboral va poder dur-se a terme arran de la informació facilitada dies abans per una patrulla de la Policia Local de Manacor, que durant un servei rutinari prop de l’establiment, observaren actituds sospitoses en diversos operaris. Els fets van ser posats en coneixement del Subgrup d’Estrangeria de la Policia Nacional que després de realitzar les comprovacions oportunes va posar l’assumpte en coneixement de la Inspecció de Treball.

Cal destacar, que els moments previs a la inspecció i poc després que es detectés la presència de diversos agents policials dins del recinte, alguns dels operaris van decidir abandonar precipitadament la zona intentant saltar un vallat exterior, mentre que uns altres van intentar amagar-se a l’interior dels armaris de les habitacions, al soterrani o en el terrat de l’establiment. Tots ells van poder ser identificats, gràcies a l’operatiu policial que s’havia establert prèviament.

A conseqüència d’aquesta intervenció i de l’estudi preliminar de les dades obtingudes, les empreses afectades poden enfrontar-se a fortes sancions econòmiques que en alguns casos poden arribar a sumar uns 150.000 euros, aproximadament, segons han informat les fonts policials. Tampoc es descarta l’existència d’algun delicte contra el dret dels treballadors per part d’algun dels titulars de les empreses implicades.

Fotografia: Arxiu.

Són tendència