Connect with us

Comunitat

Armengol: “Jo desconeixia els detalls concrets de cada compra; estava pendent de les decisions de pes”

Armengol, a la Comissió d'Investigació: "Jo desconeixia els detalls concrets de cada compra; estava pendent de les decisions de pes"

L’expresidenta del Govern i actual presidenta del Congrés ha comparegut aquest dilluns a la comissió que investiga el ‘cas Koldo’

Francina Armengol ha defensat de forma decidida aquest dilluns, durant la compareixença a la comissió del Congrés que investiga els contractes d’emergència durant els primers de la pandèmia, la compra per un total de 3,7 milions d’euros a Soluciones de Gestión de gairebé milió i mig de mascaretes per als ciutadans de les Balears durant la seva etapa al capdavant del Govern.

Sobre com van arribar a contactar amb l’empresa que centra les activitats de la trama Koldo, Armengol ha afirmat que no recorda totes les converses que va tenir durant aquells dies, i que no descarta que pogués parlar directament amb l’assessor de l’exministre José Luis Ábalos, però “mai” de contractar amb cap empresa. Sí que recorda les converses essencials, com per tancar aeroports, amb el ministre de Transports; sobre els ERO amb la ministra Yolanda Díaz i sobre les ajudes a les empreses amb la ministra Nadia Calviño.

Així, i davant les insistents preguntes del portaveu popular Elías Bendodo, que ha parlat de “forat negre” que s’investiga a l’Audiència Nacional en relació amb aquests contractes, ha subratllat que ella, com a presidenta de l’Executiu, no està en la contractació d’expedients, que es feien en funció de criteris tècnics. Ha afegit que “mai a la vida” ha estat pressionada per contractar amb una empresa determinada.

Segons l’actual presidenta del Congrés “simplement hi ha una necessitat, es valora i es tanca una contractació”, i de fet no ha conegut el nom de Soluciones de Gestión des de fa uns mesos –empresa a què es va rebutjar una segona oferta un mes després, el maig del 2020– i és ara quan ha conegut els detalls dels expedients.

lArmengol ha defensat que la contractació d’expedients “es feien en funció de criteris tècnics”

Pel que fa a un dels capítols més controvertits, relatius a la reclamació realitzada a l’empresa proposada des del Ministeri de Foment en comprovar-se que els tapaboques no eren de la qualitat FFP, Armengol ha manifestat que “s’ha construït la mentida que eren fake”, però això no és correcte. Així ha explicat que es tractava d’unes mascaretes amb més protecció que les quirúrgiques i a les quals es podia donar un “ús civil”, essencial durant la desescalada en un territori amb l’activitat turística que té les Balears. Per això es van mantenir l’estoc i es va reclamar formalment quan es va declarar el final de la pandèmia, el 6 de juliol de 2023.

“Qui deixa aquesta reclamació aturada són els actuals responsables del Govern”, ha assenyalat.

.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència