Connect with us

Comunitat

L’exdirector de comptes de l’IB Salut diu que Foment el va posar en contacte amb Koldo per tractar la compra de mascaretes

L'exdirector de Pressupostos de l'IB Salut declara que Foment el va posar en contacte amb Koldo per tractar la compra de mascaretes durant la pandèmia

Manuel Palomino ha comparegut aquest dilluns a la comissió d’investigació del Congrés al voltant dels contractes d’emergència durant els primers mesos de la Covid-19

L’exdirector de Gestió i Pressupostos de l’IB Salut, Manuel Palomino, ha comparegut avui al migdia el Congrés a la comissió que investiga el cas Koldo i les presumptes irregularitats en la compra de mascarets durant els primers mesos de la pandèmia.

L’ex alt càrrec del departament de Sanitat del Govern durant el mandat passat, ha afirmat que des del Ministeri de Foment li van facilitar el telèfon de Koldo García perquè el Govern estudiés comprar mascaretes d’un carregament que s’importaria des de la Xina. Palomino ha reconegut que ell mateix va ser qui es va posar en contacte amb Koldo García qui, psoteriorment, al derivar al gerent de l’empresa Soluciones de Gestión per explorar la compra de mascaretes d’un carregament que el Ministeri de Foment del govern espanyol havia encarregat. L’ex alt càrrec ha insistit que mai va rebre indicacions d’Armengol o del PSOE per contractar amb una empresa o una altra.

Palomino ha iniciat la seva compareixença a la comissió d’investigació del Congrés amb una explicació sobre el funcionament general del seu departament i el sistema de contractes que va entrar en vigor durant la pandèmia. Ha desgranat les comandes que el seu departament va fer a diverses empreses xineses a través de proveïdors mallorquins. En el cas de la compra de mascaretes per tres milions 700 mil euros a l’empresa Soluciones de Gestión, Palomino ha detallat que des del Ministeri li van telefonar, no recordava qui, informant que estaven organitzant des de la Xina el transport de material, per si el Govern volia participar-hi. Li van donar el telèfon de Koldo García perquè li telefones per demanar-li informació i ell es va posar en contacte amb l’assessor de l’exministre socialista, José Luis Ábalos.

Aquest contacte inicial ha centrat les preguntes del diputat del PP, José Vicente Marí, en un interrogatori força tens amb Palomino. Marí ha instat una vegada i una altra a Palomino que digués qui de l’equip d’Armengol es va posar en contacte amb Koldo García. Palomino ha dit que va ser ell qui es va posar en contacte amb Koldo per missatge i no al revés. Però Marí ha insistit una vegada i una altra: “Koldo García diu que algú de l’equip de Francina li va donar el seu contacte, vostè no coneix qui?”. I Palomino li ha respost si creia que tenia “cara de ser Koldo García”.

Palomino ha acusat al diputat del PP, José Vicente Marí d’atribuir-li fets en què no està implicat i ha demanat al president de la comissió “protecció” davant de les afirmacions del diputat del PP, que ha retret al Govern la compra de mascaretes per la via d’emergència quan no anaven destinades als sanitaris

Palomino ha acusat Marí d’atribuir-li fets en què no està implicat i ha demanat al president de la comissió “protecció” davant de les afirmacions del diputat del PP, que ha retret al Govern la compra de mascaretes per la via d’emergència quan no anaven destinades als sanitaris.

Durant la compareixença, Palomino ha subratllat que en cap moment va rebre ordres de la llavors presidenta Armengol de contractar amb una empresa o una altra. Ha insistit que les decisions sobre contractació es realitzaven al mateix IB Salut sense cap intervenció dels dirigents en l’àmbit polític.

.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència