Connect with us

Actualitat

Manacor aspira a convertir-se en el primer municipi AMIC de les Illes Balears

Manacor aspira a convertir-se en el primer municipi AMIC de les Illes Balears

Aquest dilluns s’ha presentat un inicial Pla estratègic i transversal que pretén “l’Enfortiment del Comerç”

L’àrea de Comerç de l’Ajuntament de Manacor ha donat a conèixer aquest dilluns un Pla per a “l’Enfortiment del Comerç”. Es tracta d’un projecte que pretén definir les que seran les línies futures de treball per a la dinamització de l’activitat comercial urbana de la ciutat.

Per tal de poder posar en marxa l’execució d’aquest projecte, l’Ajuntament compta amb la col·laboració d’una empresa experta en aquest àmbit. Es tracta de ‘Focalizza’, una consultora catalana amb una àmplia experiència en el sector de les botigues i que opera al mercat català, balear, valencià i andorrà.

El projecte té dues fases de treball clarament diferenciades. En primer lloc, el projecte analitzarà l’estat actual del comerç de Manacor. A través de la visualització in situ de l’espai urbà i la realització d’entrevistes individuals a comerços i professionals del sector, es podrà disposar d’una primera part de reconeixement i de l’estat de situació actual.

La segona part del projecte determinarà els objectius, les línies estratègiques, els programes i les accions específiques per a dur a terme i implementar el full de ruta comercial. El treball amb lacreació d’un grup motor que vetlli per l’execució i seguiment del projecte i de la seva posterior implementació, així com un seguiment a sis mesos vista.

El projecte s’ha presentat aquest dilluns de matí en roda de premsa per part del batle de Manacor, Miquel Oliver; la delegada de Comerç i Promoció Econòmica, Paula Asegurado; la tècnica, Henedina Perelló; i l’economista Oriol Cesena.

“Volem anar acompanyats dels comerços a l’hora de cercar maneres innovadores que ajudin a impulsar l’activitat dels negocis urbans”, ha manifestat la delegada de Comerç i Promoció Econòmica, Paula Asegurado.

“Volem anar acompanyats dels comerços a l’hora de cercar maneres innovadores que ajudin a impulsar l’activitat dels negocis urbans”, ha dit Paula Asegurado

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha volgut ressaltar que “parlam d’un projecte molt més profund i que va molt més enllà d’una simple campanya comercial, parlam d’un pla transversal que tendrà implicacions en l’àmbit urbanístic, cultural i social”.

L’economista Oriol Cesena ha posat en relleu que és important tenir present l’activitat econòmica dels territoris, on actualment de cada dia hi ha més oferta comercial a tots els nivells; també la percepció de la manera de comprar dels consumidors, que cada dia són més experts i més exigents. També cal afegir que les noves tecnologies estan modificant la manera d’entendre els processos de compra dels consumidors: hi ha un 65% de la compra de les persones que sol ser física. A hores d’ara, l’activitat comercial urbana suposa un 15% del producte interior brut, un 15% de l’ocupació”.

En el marc d’aquest Pla d’Enfortiment Comercial, el batle i la delegada de Comerç i Promoció Econòmica de Manacor visitaren recentment dues ciutats catalanes on s’han implementat plans d’innovació urbana al comerç local, Mataró i Tarragona, que s’han traduït en resultats d’èxit, segons el govern municipal.

Són tendència