Connect with us

Actualitat

El rector de Manacor va alertar el Bisbat sobre la necessitat d’intervenir a l’Església de Son Negre

L'església de Son Negre, irreconeixible

Toni Amorós va aprofitar les últimes Completes de Sant Antoni celebrades en el temple, per referir-se a aquest assumpte en presència de nombrosos feligresos

A punt que es compleixi una setmana, del trist episodi viscut dimecres passat a l’Església de Son Negre, a Manacor, després que passés per ull la coberta de l’edifici religiós sense que es produïssin danys personals, hem sabut que els desperfectes estructurals que presentava l’immoble eren motiu de preocupació, des de feia un temps, per part del rector de Manacor, Toni Amorós.

Els avançats desperfectes que presentava el sostre recomanaven una intervenció necessària per intentar aturar la situació de degradació i condicionar l’edifici de les garanties de seguretat necessàries perquè pogués continuar acollint celebracions religioses.

La conveniència de dur a terme obres de reforma al lloc, va ser un assumpte que el mateix rector de la ciutat va expressar temps enrere als responsables eclesiàstics del Bisbat de Mallorca. L’inconvenient estava en la impossibilitat econòmica per poder dur a terme aquesta actuació. El mateix Amorós va traslladar el problema, però també va posar sobre la taula a les autoritats eclesiàstiques una possible solució davant la falta de finançament.

Va proposar desprendre’s de dos immobles, situats al carrer Vilanova de Manacor, que l’Església hauria obtingut gràcies a la donació de la propietària. El rector va considerar que els doblers que s’aconseguissin amb la venda dels dos habitatges, podrien fer possible executar la necessitada reforma estructural que Son Negre necessitava. Aquesta proposta va ser desestimada pel Bisbat de Mallorca.

Va ser el mateix Toni Amorós, qui va aprofitar el dia de les completes i l’ofici de St. Antoni celebrades el mes de gener passat en el mateix indret, per referir-se a l’assumpte i traslladar als feligresos la seva preocupació pels desperfectes que presentava l’edifici i informar-los de les gestions que aquest havia dut a terme per intentar revertir la situació.

El mateix rector, fa uns dies, a la seva pagina de Facebook, torna a referir-se a l’assumpte i a aquesta necessitat, que ell mateix considera “la segona prioritat constructiva a tenir en compte després de poder arreglar les deficiències als edificis adjunts a l’Església dels Dolors”.

Pel que fa a les deficiències que presentava Son Negre, diu que “era un crui que s’havia marcat tota la vida, fa 4 anys intervingueren constructors i tècnics i ningú ens va advertir que fos perillós fins a aquest punt. Fa 4 anys sí que hi havia filtracions d’aigua i s’arreglaren. Ara no n’hi havia. Les bigues, perfectament identificables entre els enderrocs, no mostren cap signe d’estar podrides per humitat ni estan significativament afectades per insectes”, comenta al seu blog.

També es refereix a la iniciativa d’alguns veïnats de la zona, que han manifestat la seva voluntat de fer aportacions econòmiques per ajudar l’obra que s’haurà de fer que “es preveu costosa”. Per aquest motiu, la parròquia ha obert una compte per poder recollir aportacions.

Compte de Caixabank ES41 2100 0051 7502 0062 9287

Són tendència