Connect with us

Comunitat

MÉS proposa establir un límit a l’entrada de vehicles a Mallorca

MÉS proposa establir un límit a l'entrada de vehicles a Mallorca

La formació adverteix que l’illa, actualment, és el tercer territori del món amb més pressió de cotxes

MÉS per Mallorca ha anunciat la presentació d’una Proposició No de Llei (PNL) per la qual es demana dotar el Consell de Mallorca d’eines que permetin fixar un sostre a l’entrada de vehicles a l’illa, quedant al marge de la mesura els residents.

Així ho han explicat aquest dimecres en roda de premsa el portaveu de MÉS al Parlament, Lluís Apesteguia, i el portaveu de la formació al Consell, Jaume Alzamora.

La iniciativa planteja, en concret, que el Consell, a partir de determinats estudis, pugui establir un límit d‟entrada de vehicles al‟illa sense que aquest sostre afecti els cotxes de residents. Fora d’això, qualsevol vehicle que hi vulgui entrar haurà de tenir l’autorització expressa del Consell de Mallorca.

En detall, aquesta llei, si s’aprovés, seria aplicable durant els períodes de màxima afluència, “quan se saturen les carreteres”, i en aquest mateix període caldria un distintiu que proporcionaria la institució insular a totes les persones autoritzades.

Apesteguia ha justificat la proposta assenyalant que Mallorca és el tercer territori del món amb més pressió de vehicles i “només aquesta dada hauria d’encendre ja totes les alarmes”. “Hi ha un vehicle per cada habitant, és una cosa completament insostenible”, ha afegit.

Són tendència