Connect with us

Esports

Antiviolència aprova el muntatge de càmeres de vigilància a diferents camps de futbol de Mallorca

L'Ajuntament de Manacor ha decidit aquest divendres sumar-se al rebuig unànime a qualsevol classe de violència en el món de l'esport. Per aquest motiu, el Consistori ha fet públic que les competicions de penyes esportives de futbol i futbol sala, que serien de disputar aquest pròxim cap de setmana, queden ajornades al municipi. L'Ajuntament de Manacor se suma així a la suspensió de les competicions de futbol i futbol sala a les Illes Balears anunciada per la Federació Balear de Futbol i no hi haurà competicions aquest cap de setmana a les instal·lacions municipals. La Federació Balear de Futbol ha decidit ajornar les competicions previstes per a aquest cap de setmana a totes les Illes Balears en solidaritat als àrbitres que han patit i denunciat casos de violència física i verbal les darreres setmanes als camps de futbol illencs. El col·lectiu d'àrbitres també ha anunciat aturades a les competicions de Tercera Divisió i Regional Preferent. L'aturada cerca la conscienciació social davant uns fets molt greus que no poden tornar a repetir-se.

Abans es farà un estudi previ per saber quins són els recintes esportius que recomanen incorporin aquesta mesura

La Comissió contra la Violència a l’Esport de les Illes Balears, ha aprovat avui en sessió extraordinària la creació d’un pla pilot de grades videovigilades, un Pla Unificat de bones pràctiques dirigit a clubs i la posada en marxa d’una campanya de comunicació destinada a informar i sensibilitzar sobre les conductes, actituds i pràctiques correctes en l’àmbit de l’esport.

La sessió extraordinària d’aquesta comissió ha estat motivada, segons ha explicat el conseller Jaume Bauzà, pels casos de violència en l’àmbit esportiu que s’han produït els darrers mesos en el territori.

Durant la comissió s’ha acordat que, de la mà de les federacions, es farà un estudi previ de quines són les instal·lacions esportives més susceptibles d’entrar dins el pla pilot de grades videovigilades que, a l’espera de l’informe jurídic, s’implantaria durant la temporada 2024-2025.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència