Connect with us

Vist a les xarxes

Alerten d’un “augment preocupant” dels robatoris de comptes de WhatsApp

WhatsApp bloquejarà els usuaris que enviïn spam, missatges automàtics o que suplantin la identitat d’una persona

Que els estafadors aprofiten per demanar doblers als contactes de la víctima

L’empresa de ciberseguretat Kaspersky alerta d’un “augment preocupant” dels robatoris de comptes de WhatsApp, que després els estafadors aprofiten per robar doblers a milers d’usuaris a través de l’aplicació de missatgeria.

El procés comença amb l’obtenció del número de telèfon de la víctima a partir de bases de dades filtrades o d’internet. Llavors, els ciberdelinqüents intenten instal·lar WhatsApp en un dispositiu nou, introduint el mateix número de telèfon. Aquí és quan l’aplicació envia un codi de verificació via SMS al número de l’usuari com a mesura de seguretat, i els estafadors sol·liciten aquest codi de sis dígits a la víctima amb alguna excusa.

Després de robar així el compte de WhatsApp, els estafadors utilitzen diverses tècniques per enganyar els contactes de la víctima i demanar que els enviïn doblers a través de Bizum, aprofitant la credibilitat del compte compromès.

Els experts recomanen no respondre missatges sospitosos i activar la verificació en dos passos o el doble factor d’autenticació a WhatsApp

Per aconseguir persuadir les víctimes de l’estafa, fan servir eines basades en intel·ligència artificial per suplantar el titular real del compte en missatges de text i d’àudio, augmentant la credibilitat de les seves sol·licituds de transferències urgents.

Els experts recomanen no respondre missatges sospitosos i activar la verificació en dos passos o el doble factor d’autenticació a WhatsApp.

Són tendència