Connect with us

Comunitat

L’operació ‘Escac i mat’ es tanca amb la intervenció de més d’una tona de cocaïna i 64 detinguts

L'operació 'Escac i mat' es tanca amb la intervenció de més d'una tona de cocaïna i 64 detinguts

També s’han intervingut 15 vehicles d’alta gamma, 220.000 euros en efectiu, tres armes i s’han bloquejat 100 comptes bancaris i 32 immobles valorats a més de 7 milions d’euros

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació anomenada “escac i mat”, ha desarticulat una organització internacional dedicada al tràfic de cocaïna. En total han estat detingudes 64 persones, tant colombianes com espanyoles, presumptament vinculades a aquesta xarxa criminal.

La investigació es va iniciar fa més d’un any i mig i ha permès desarticular-ne una organització amb un entramat complex, en el qual els ciutadans colombians s’encarregaven d’introduir la cocaïna a Espanya des de Sud-amèrica, a través de Portugal, proveint els membres del clan conegut com “Los valencianos”, que s’encarregaven de distribuir la droga a Mallorca.

La completa desarticulació de la trama ha precisat fins a tres operatius policials. La darrera es va produir la matinada del passat 13 de març quan els agents van practicar un total de 71 registres, 60 a Mallorca i 11 a València. En aquesta última fase s’han detingut 39 persones, s’han confiscat diversos quilos d’haixix, marihuana, cocaïna i vidre i s’han desmantellat vuit plantacions de marihuana.

Així mateix, s’han intervingut 15 vehicles d’alta gamma, 220.000 euros en efectiu, dues armes
curtes i una escopeta, i s’han bloquejat 100 comptes bancaris i 32 immobles valorats a més de 7 milions d’euros.

L’operatiu policial ha permès descobrir un entramat de túnels subterranis en el barri de la Soledat de Palma que comunicaven cases perquè els narcotraficants poguessin fugir de les possibles intervencions policials.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència