Connect with us

Vist a les xarxes

Protecció de Dades obliga a suspendre la recopilació biomètrica dels iris dels ciutadans a canvi de criptomonedes

Protecció de Dades obliga a suspendre la recopilació d'informació biomètrica dels iris dels ciutadans a canvi de criptomonedes

Segons l’Agència, la companyia Worldcoin posa en risc la identitat i la intimitat dels usuaris, així com les seves relacions socials

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades ha suspès de manera immediata l’activitat de l’empresa Worldcoin arreu de l’Estat per dur a terme una activitat il·legal que posa en risc la vida i la privacitat dels usuaris. Es tracta de l’empresa que es dedica a recopilar informació biomètrica dels iris dels ciutadans a canvi de criptomonedes.

A Mallorca, es van fer diverses convocatòries en un determinat centre comercial de l’illa fa unes setmanes amb èxit de participants. També se’n van fer a altres indrets de l’Estat i, segons el govern espanyol, en total hi hauria unes 400.000 persones afectades, la majoria joves.

Segons l’Agència, l’empresa posa en risc la identitat i la intimitat dels usuaris, així com les seves relacions socials. Per això, dona un marge de 72 hores a Worldcoin perquè comuniqui el cessament de l’activitat i el bloqueig de totes les dades obtingudes. I també demana a les institucions europees que prenguin mesures.

Són tendència