Connect with us

Societat

Una escultura al centre de Manacor ret homenatge a la cursa ‘L’home contra el cavall’

Una escultura al centre de Manacor ret homenatge a la cursa 'L'home contra el cavall'

El conjunt escultòric és obra de l’artista manacorí, Llorenç Ginard i ha estat instal.lada a la remodelada plaça des Cós

El centre urbà de Manacor acull des de fa unes hores un atractiu conjunt escultòric que l’Ajuntament de Manacor ha instal·lat a la remodelada plaça des Cós, inspirat en la cursa ‘L’home contra el cavall’.

El disseny és obra del reconegut escultor manacorí, Llorenç Ginard, i ret homenatge a una prova de força i resistència que es va celebrar per primera vegada fa una mica més de 30 anys al recinte hípic de la ciutat i que l’any 2020 l’atleta manacorí Joan Ros i el cavall francès Ritz du Bocage, menat per Jaume Fluxà, van protagonitzar, enmig de molta expectació, la darrera prova.

L’empresa madrilenya Magisa ha estat l’encarregada de les tasques de fundició del conjunt escultòric. L’acte inaugural dels nous elements urbans, tindrà lloc el dissabte 2 de març, a les 12 del migdia, en el transcurs d’un acte organitzat per l’Ajuntament de Manacor amb la col·laboració de la família Ginard Ferragut.

El conjunt es completa amb marques numèriques, també de bronze, col·locades damunt el paviment de la plaça que representen els metres que recorren el cabriol i l’atleta.

Són tendència