Connect with us

Actualitat

Manacor estén la recollida selectiva fins al 50% dels habitatges i a la totalitat d’establiments comercials

Manacor estén la recollida selectiva fins al 50% dels habitatges i a la totalitat d'establiments comercials

A partir del pròxim 4 de març

El departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manacor té decidit que en qüestió de setmanes la implantació del servei de la recollida selectiva al municipi arribi ja al 50% del conjunt d’habitatges. Ho han anunciat aquest dimarts els responsables polítics en roda de premsa.

Serà a partir del pròxim 4 de març, quan 2384 habitatges del nucli urbà de Manacor i 655 de Porto Cristo s’incorporaran al servei de recollida de residus porta a porta. A partir de la data esmentada, més de 8.000 habitatges en conjunt es veuran subjectes a aquest model de recollida de residus.

Aquesta ampliació, que se suma a les fases d’implantació iniciades l’octubre de 2019 i que s’han anat ampliant any rere any. Les àrees de la ciutat que s’afegeixen a la recollida selectiva són les compreses entre la cara interna de l’avinguda del Ferrocarril, el passeig de Na Camel·la – inclòs – i totes les travessies del carrer d’Artà fins a l’avinguda de Baix des Cós – no inclosa – i el carrer de Menéndez Pelayo – no inclòs -. Pel que fa a Porto Cristo, s’afegeixen els habitatges compresos entre la zona del Riuet, carrer de Muntaner i carrer Bordils.

El departament de Medi Ambient de l’Ajuntament preveu celebrar reunions informatives amb els veïnats afectats, entre els dies 13 i 28 de febrer. També s’ha previst la instal·lació de punts informatius a la via pública les primeres setmanes d’implantació. El batle Miquel Oliver ha manifestat que la recollida selectiva «sense la col·laboració dels manacorins i manacorines noseria possible» i ha afegit que “el fet d’ampliar el servei obeeix a un canvi de model a l’hora de gestionar els residus, a més que és un servei molt ben valorat per part dels ciutadans”.

Manacor estén la recollida selectiva fins al 50% dels habitatges i a la totalitat d'establiments comercials
Així ho han anunciat aquest dimarts migdia en roda de premsa el batle de Manacor, Miquel Oliver; el delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà; la delegada de Porto Cristo, Antònia Llodrà; i el tècnic municipal de Medi Ambient, Antoni Pascual.

Medi Ambient es mostra molt satisfet dels resultats obtinguts fins ara: la separació de residus ha passat del 13,3% durant l’any 2018 al 30,1% registrat l’any passat

Una altra de les novetats importants que s’han donat a conèixer aquest dimarts és també l’ampliació del servei de recollida selectiva porta a porta a tots els establiments comercials del municipi. A partir del 4 de març, la recollida comercial porta a porta passarà de les dues fraccions actuals – paper i cartó i vidre – a les cinc fraccions – paper i cartó, vidre, orgànica, envasos i rebuig –. D’aquesta manera, els 840 establiments comercials del municipi comptaran amb el sistema de recollida porta a porta de totes les fraccions. La mesura afecta a 840 establiments comercials, entre bars, restaurants i cafeteries; botigues i comerços; oficines i perruqueries.

Medi Ambient es mostra molt satisfet dels resultats obtinguts fins ara: la separació de residus ha passat del 13,3% durant l’any 2018 al 30,1% registrat l’any passat

Són tendència