Connect with us

Comunitat

Le Senne: “No faig comptes renunciar a la presidència del Parlament”

Le Senne: "No faig comptes renunciar a la presidència del Parlament"

L’encara president de la Cambra vol sol·licitar informes jurídics sobre la seva situació després de ser expulsat del Grup Parlamentari Vox

L’encara president del Parlament, Gabriel Le Senne, plantejarà aquest dimecres a la Mesa de la Cambra sol·licitar informes jurídics sobre la seva situació després de ser expulsats del Grup Parlamentari Vox, una proposta que deixaria en suspens la tramitació de l’escrit presentat per la portaveu, Idoia Ribas, ahir dilluns.

La maniobra implicaria ajornar la seva destitució del càrrec, si bé cal recordar que el reglament del Parlament estableix que els membres de la Mesa cessen de manera automàtica si deixen de pertànyer al seu grup parlamentari. Amb aquests informes Le Senne obri la porta a començar una batalla legal amb els cinc diputats rebels, després que tots ells fossin expulsats del partit des de la direcció estatal del partit.

A més de l’informe sobre la seva situació com a president, Le Senne també pretén que els informes jurídics es pronunciïn sobre qui pot ser proposat candidat o candidata per substituir-lo, ja que el reglament estipula que correspon al mateix grup parlamentari triar qui serà l’encarregat/da de rellevar al membre cessat.

Són tendència