Connect with us

Comunitat

Una revolta entre diputats de Vox complica encara més la governabilitat al Govern del PP

Una revolta entre diputats de Vox complica encara més la governabilitat al Govern del PP

La formació d’ultradreta a les Balears ha informat de l’expulsió del grup parlamentari de la presidenta del partit, Patricia de las Heras, i del president de la Cambra, Gabriel Le Senne

Crisi institucional de primer ordre al Parlament balear després que cinc dels set diputats de Vox a la Cambra autonòmica hagin demanat l’expulsió del grup parlamentari de la presidenta de partit, Patrícia de las Heras, i del president del Parlament, Gabriel Le Senne, a qui demanen que deixi el càrrec a la Mesa, en virtut del reglament de la cambra balear.

El vicepresident del partit d’ultradreta, Ignacio Garriga, ja ha anunciat que ha proposat l’expulsió cautelar d’aquests diputats del partit, cosa que complica la situació per a la presidenta del Govern, Marga Prohens. El PP té 25 diputats al Parlament balear i necessita els cinc amotinats per configurar els 30 diputats que formen la majoria absoluta. Vox es queda amb dos diputats a la Cambra, que no són suficients per a Prohens.

Els cinc diputats s’han amotinat contra la direcció nacional del partit, que ha intentat marcar la línia d’actuació dels diputats des de Madrid en contra de la postura que vol mantenir el grup de diputats a les illes. L’última discrepància té a veure amb un comunicat en contra de la política lingüística de Prohens que va exigir la direcció nacional amb què els diputats no estaven d’acord.

El PP té 25 diputats al Parlament balear i necessita els cinc amotinats per configurar els 30 diputats que formen la majoria absoluta. Vox es queda amb dos diputats a la Cambra, que no són suficients per a Prohens.

Són tendència