Connect with us

Actualitat

En les últimes hores: Rescatats més de 170 migrants en diferents indrets costaners de Santanyí i Ses Salines

Nova tongada de pasteres a la costa de Santanyí i Ses Salines

Aquest dimarts passat van ser interceptades dues embarcacions; una en es caló des Moro i l’altra a la colònia de Sant Jordi

A primera hora d’ahir dimecres arribaren dues noves embarcacions amb més d’un centenar de migrants irregulars a diferents indrets costaners del Migjorn de Mallorca. La primera va poder ser interceptada en es caló des Moro, a Santanyí, i l’altra a la colònia de Sant Jordi, a ses Salines. Allà la Guàrdia civil havia establert un dispositiu per fer-se càrrec de tots els ocupants: 170 en total.

L’arribada d’aquesta última pastera es produeix poques hores després que 8 embarcacions més, a principis d’aquesta setmana, també arribessin a l’illa. Tots els ocupants van ser traslladats al centre d’atenció temporal per a estrangers de Son Tous a l’espera que fossin tramitats els seus corresponents expedients de devolució.

El nombre de migrants interceptats aquest any a les Balears ha superat els 1.900 mitjançant una suma de 120 barques. Una xifra inferior a la de l’any passat, quan es varen batre tots els rècords amb més de 2.600 migrants; i també per sota de la de 2021, que varen ser pocs més de 2.400.

Són tendència