Connect with us

Comunitat

El CdM recorrerà la decisió de la DGT de mantenir de forma parcial el carril bus-VAO a l’autopista de l’aeroport

El Consell de Mallorca recorrerà la decisió de la DGT de mantenir de forma parcial el carril bus-VAO a l'autopista de l'aeroport

El conseller de Mobilitat, Fernando Rubio, qualifica del tot insuficient la decisió i reclama la creació d’una comissió tècnica i una reunió urgent amb el ministeri de l’Interior

La Direcció General de Trànsit (DGT), que depèn del Ministeri d’Interior, ha comunicat la seva negativa a eliminar el carril bus VAO de Palma, que discorre des de la sortida de l’aeroport, fins a l’entrada de la ciutat de Palma. No l’elimina, però sí que en limita l’ús a les hores punta de trànsit, sense especificar un horari concret.

Aquesta decisió de la DGT ha estat comunicada per escrit al Consell de Mallorca, que pretén eliminar aquest polèmic carril, sostenint que la seva existència el que fa és augmentar el percentatge de sinistralitat.

El conseller de Territori, Infraestructures i Mobilitat, Fernando Rubio, ha assegurat avui que aquesta proposta de la DGT «és del tot insuficient, ja que s’han aportat fins a dos informes tècnics on es demana la retirada d’aquesta infraestructura». «Tant els tècnics del Consell com els mateixos informes de la DGT corroboren que el carril bus-VAO ha doblat el nombre d’accidents i, a més, incrementa els embossos dels accessos a Palma», ha declarat el conseller. Rubio ha afegit que els serveis jurídics «consideren que els informes del Consell són vinculants i la DGT ha d’escoltar la voluntat de l’Administració titular de la carretera».

Per tot això, el Consell presentarà un recurs contra la decisió de mantenir el bus-VAO a l’autopista de l’aeroport, perquè es reconsideri la decisió i s’acceptin els informes vinculants dels tècnics del Consell.

Són tendència