Connect with us

Societat

La UNESCO inscriu la producció artesanal de vidre de Mallorca com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat

La UNESCO inscriu la producció artesanal de vidre de Mallorca com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat

La fàbrica de Can Gordiola d’Algaida és una de les dues a tot l’Estat que manté aquesta manera artesanal de treballar el vidre

L’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) va inscriure ahir la producció artesanal de vidre de Mallorca com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat. La Unesco va prendre la decisió en la 18a reunió del Comitè Intergovernamental per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial, que se celebra des de dilluns passat i fins dissabte que ve a la ciutat de Kasane, al nord de Botswana.

La producció tradicional de vidre artesanal implica donar forma i decorar vidre fred i calent per produir objectes. Els coneixements i les habilitats es transmeten dins de les famílies o mitjançant aprenentatges. A Mallorca destaca el bufat, una de les més famoses tècniques d’artesania en vidre, que consisteix en, una vegada que el vidre ha arribat al punt de fusió, bufar dins seu a través d’un tub metàl·lic llarg per fer-hi bombolles i donar-li forma. La fàbrica de Can Gordiola d’Algaida és una de les dues a tot l’Estat que manté aquesta manera artesanal de treballar el vidre.

Són tendència