Connect with us

Comunitat

Els ajuntaments proposaran la zonificació del nou decret turístic del Govern contra els excessos

nou decret turístic del Govern contra els excessos

És una de les qüestions que s’ha decidit a la primera reunió de la subcomissió per al foment del civisme celebrada aquest dilluns

El conseller de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzà, ha presidit avui la sessió de la Subcomissió per al Foment del Civisme a les Zones Turístiques, que ha tengut lloc a la seu de la Conselleria i de manera telemàtica.

Hi han participat representants dels ajuntaments de Palma, Sant Antoni, Calvià i Llucmajor, del Consell de Mallorca i d’Eivissa, de la Delegació de Govern, Policia Nacional, Guàrdia Civil, les direccions generals de Salut Pública, Prestacions i Farmàcia i Comerç, a més dels agents que treballen a les zones: federacions hoteleres, de comerç, restauració i oci, associacions de veïns i sindicats. S’han incorporat també a aquesta subcomissió la gerent de l’IBDona i el cònsol general britànic a Balears.

En aquest sentit, el conseller Bauzà ha valorat molt positivament la presència a la subcomissió “dels agents que viuen i coneixen el dia a dia de les zones turístiques, i que poden aportar la seva visió de primera mà sobre com evitar comportaments incívics en determinats llocs”. És la primera vegada que es reuneix aquesta Subcomissió d’ençà de la publicació de la llei contra el turisme d’excessos de 2020.

Cada institució ha presentat les dades rellevants en relació a les actuacions duites a terme, fent una anàlisi de la temporada 2023. També s’han fet propostes per a la possible modificació del Decret Llei 1/2020 de 17 de gener, contra el turisme d’excessos per la millora de la qualitat en zones turístiques.

Entre altres qüestions, s’ha proposat que siguin els ajuntaments els qui proposin la delimitació de la zonificació que actualment regeix el Decret o les formes jurídiques d’aplicació de les mesures cautelars dins els processos sancionadors, especialment pel que fa als infractors o persones que cometen actituds incíviques.

Amb les aportacions dels presents, que lliuraran a la Conselleria per escrit, s’elaborarà un esborrany de modificació de llei que serà presentat a la propera reunió de la Subcomissió. Així, està previst que per a la propera temporada estigui enllestida una nova normativa entorn al foment del civisme a zones turístiques.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència