Connect with us

Actualitat

Manacor no permetrà que locals comercials buits puguin reconvertir-se en habitatges

Manacor no permetrà que locals comercials buits puguin reconvertir-se en habitatges

El ple de l’Ajuntament celebrat aquest passat dilluns va acordar suspendre l’aplicació de diverses disposicions addicionals recollides pel Decret de mesures urgents en matèria d’habitatge aprovat pel Govern

El ple de l’Ajuntament de Manacor celebrat aquest passat dilluns va acordar suspendre l’aplicació de diverses disposicions addicionals del Decret Llei 6/2023, de mesures urgents en matèria d’habitatge aprovat el passat 3 d’octubre pel Govern de les Illes Balears.

La decisió del ple implica que el Consistori no aplicarà les Disposicions Addicionals 17, 18, 20 i 21 de la Llei 12/2017, d’urbanisme de les Illes Balears, d’acord amb la redacció donada pel Decret 6/2023, de 2 d’octubre, de mesures urgents en matèria d’habitatge. L’acord va ser adoptat arran d’una moció presentada pels Grups municipals MÉS-Esquerra, PSIB-PSOE i AIPC-SyS i una proposta de resolució presentada per la Batlia.

D’aquesta manera, l’Ajuntament es desmarca de la possibilitat de permetre temporalment facilitar la reconversió de locals existents en habitatges; de la modificació de la densitat d’habitatges i la facilitació de la divisió d’habitatges unifamiliars entre mitgeres; del canvi d’ús i aprofitament en terrenys qualificats d’equipaments públics i privats per construir habitatges; així com de la possibilitat de dur a terme actuacions per permetre créixer en altura a edificis existents per construir habitatges. Cal recordar que el mateix Decret Llei faculta els ajuntaments a no aplicar aquestes Disposicions Addicionals impulsades des del Govern.

El batle Oliver va argumentar que «el Decret Llei 6/2023 promou uns usos que poden posar en perill la convivència de les persones que viuen al municipi, en tant que es permetria augmentar la densitat d’habitatges i, per tant, d’habitants»

Des de l’Ajuntament de Manacor es considera que les Disposicions esmentades”interfereixen en la normativa que estableix el Pla General del municipi”. El batle Oliver va argumentar que «el Decret Llei 6/2023 promou uns usos que poden posar en perill la convivència de les persones que viuen al municipi, en tant que es permetria augmentar la densitat d’habitatges i, per tant, d’habitants».

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència