Connect with us

Actualitat

La reformada plaça des Cós de Manacor també prioritzarà als vianants per sobre del trànsit rodat

La reformada plaça des Cós de Manacor prioritzarà als vianants per sobre del trànsit rodat

Aquest divendres s’han anunciat els canvis de mobilitat en aquesta zona cèntrica de la ciutat que implica canvis als carrers del Sant Crist, Marededeu de les Neus i del carrer de Sant Joan, entre d’altres

La plaça des Cós es mantindrà tancada al trànsit rodat com a solució definitiva, tot i que hi podran circular els vehicles que surtin de la zona d’aparcaments comercials de la zona magenta de la plaça de l’Arquitecte Bennàssar. Aquesta mesura vendrà acompanyada d’una sèrie de canvis, amb el propòsit d’afavorir l’accés als aparcaments comercials d’alta rotació de la zona magenta situats al carrer del carrer Rector Caldentey i de la plaça de l’Arquitecte Bennàssar. Així, el carrer del Rector Caldentey canviarà de sentit de la circulació i s’hi podrà accedir per la rotonda de la part superior de l’avinguda de Baix des Cós; també canviarà de sentit de la circulació el carrer de l’Arquitecte Bennàssar, que evacuarà cap a la plaça des Cós els vehicles que hagin aparcat a la zona magenta d’alta rotació comercial. Així mateix, i amb l’objectiu d’alleugerir la càrrega de trànsit dels carrers de l’Amargura i d’Artà, es canviaran també els sentits de la circulació dels carrers del Sant Crist, del carrer de la Marededéu de les Neus i del carrer de Sant Joan.

Aquests canvis han estat analitzats i avaluats durant setmanes per part de la Policia Local, ha explicat el delegat de Mobilitat, Mateu Marcé. “Són canvis que pretenen avançar cap a una millora global de la mobilitat del centre de Manacor, no només pel que fa al trànsit motoritzat sinó també pel que fa a la mobilitat sostenible”, ha explicat Marcé.

El batle, Miquel Oliver, ha anunciat que l’aparcament subterrani de Na Camel·la, oferirà a partir de l’any que ve dues hores d’aparcament gratuït, com ja passa amb els aparcaments de Sant Jaume

La reforma de la plaça des Cós té també una implicació comercial, en tant que prioritza l’accés als aparcaments d’alta rotació comercial i també afavoreix l’espai públic com una zona pacificada, el que permet avançar cap a la concepció de la ciutat com a centre comercial a cel obert en la línia de moltes ciutats europees. En aquest sentit, l’Ajuntament està en contacte i en diàleg permanent amb el sector amb el propòsit d’incorporar propostes que permetin assolir aquests objectius, segons ha informat. el Consistori.

El batle, Miquel Oliver, ha anunciat que l’aparcament subterrani de Na Camel·la, oferirà el 2024 dues hores d’aparcament gratuït, així com ja ofereix l’aparcament de la plaça de Sant Jaume. “Es tracta d’una reivindicació dels comerciants de la zona, que assumim i materialitzam”.

Mapa de la reforma circulatòria projectada,

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència