Connect with us

Comunitat

Educació insisteix que la lliure elecció de llengua als col·legis serà consensuat i voluntari

El conseller d'Educació insisteix que la lliure elecció de llengua als col·legis serà consensuat, voluntari i no suposarà cap modificació de la normativa lingüística

Vera es mostra convençut que no hi ha motius perquè es revifin les ‘camisetes verdes’de protesta al carrer

El conseller d’Educació, Antoni Vera, ha insistit aquest dilluns que el pla del Govern de lliure elecció de llengua als col·legis de les Balears es consensuarà, serà voluntari i no suposarà cap modificació de la normativa lingüística.

Davant la pregunta de si preocupa al conseller d’Educació que es revifin les ‘samarretes verdes’ amb una de les manifestacions més grans de la història a les Illes, Vera es mostra convençut que no hi haurà motius per fer-ho. Deixa clar que es tractarà de consensuar al màxim possible l’aplicació del projecte de la lliure elecció de llengua a les aules.

A més, nega que el projecte vulneri el decret de mínims, i deixa clar que està garantit en el pla pilot, la meitat de les assignatures no lingüístiques ha de ser en català.

El conseller, que, per cert, no ha sabut respondre sobre com es materialitzarà el projecte. Diu que ha de seguir el curs. El que té clar és que no es modificarà cap llei, ni el decret de mínims.

A més, ha negat utilitzar eufemismes per evitar esmentar la paraula “segregació”, com ara “grups flexibles” o “desdoblaments”.

I és que, a la Mesa Sectorial d’Educació celebrada aquest dilluns, tots els sindicats del sector han mostrat el rebuig i la preocupació al pla del Govern.

El més crític ha estat Lluís Segura, de l’STEI, el sindicat majoritari que ha abandonat la trobada al cap de pocs minuts perquè ha assegurat que la convocatòria era únicament informativa i l’únic que cercava era la d’aplicar un pla de segregació d’alumnes en funció de la llengua.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència