Connect with us

Comunitat

Un estiu marcat per les altes temperatures amb escassa incidència als incendis forestals

Un estiu marcat per les altes temperatures amb escassa incidència als incendis forestals

Des de l’1 de maig i fins al passat 15 d’octubre s’han produït un total de 43 sinistres i només 2,8 hectàrees (ha) afectades arreu de l’Arxipèlag

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural ha fet balanç de la campanya d’alt risc d’incendis forestals a les Illes Balears, que va començar l’1 de maig i va finalitzar el passat 15 d’octubre. Durant aquest període s’han produït un total de 43 sinistres i només 2,8 hectàrees (ha) afectades arreu de l’Arxipèlag. En aquest sentit, el conseller Joan Simonet ha manifestat que “són dades molt positives, que suposen la xifra més baixa en tota la sèrie històrica pel que fa a superfície cremada i un dels millors anys pel que fa al nombre de focs”. No obstant això, ha demanat prudència, prevenció i molta precaució: “No ens podem confiar. El risc d’incendi existeix durant tot l’any”, ha recalcat el conseller.

Per illes, a Mallorca hi ha hagut un total de dos incendis i 52 conats, amb un total d’11,5 ha afectades. A Eivissa s’han produït tres incendis i 17 conats, que han cremat 7,9 ha. A Menorca i Formentera no s’ha hagut d’actuar a cap incendi, ja que només s’han ocasionat quatre conats a Menorca i cinc a Formentera. En aquestes dues illes la superfície afectada ha estat de 0,03 ha a cadascuna.

Per municipis, els més afectats pel que fa a recurrència de nombre de focs han estat Sant Josep de sa Talaia (sis sinistres), Sant Joan de Labritja (cinc sinistres), Santa Margalida (cinc sinistres) i Andratx (cinc sinistres). Amb relació a la superfície, els únics incendis de més d’1 ha cremada s’han donat a Deià (Es Murterà, el 21 d’abril); Eivissa (Ses Feixes, el 5 d’abril); Pollença (La Rafal, 16 d’abril); i Santa Eulària des Riu (Aigües Blanques, el 26 de març).

Són tendència