Connect with us

Opinió

I de democràcia què?
Per què no es fa públic el pacte de govern entre MÉS i AIPC?

I de democràcia què? Per què no es fa públic el pacte de govern entre MÉS i AIPC?

Fa cinc mesos que governen, prenen decisions, però cap dels dos partits ha fet públic “el programa de govern”, més enllà del repartiment de les diferents àrees i responsabilitats

Fa cinc mesos es constituïa l’Ajuntament de Manacor, amb un pacte entre MÉS i AIPC. Fa cinc mesos que governen, prenen decisions. Fins aquí tot amb normalitat, però… tot i els mesos passats ningú diu ni piu, tothom calla i això sí sorpresos perquè ho desconeixem tot. Quan dic que ho desconeixem em refereixo al fet que cap dels dos partits ha fet públic “el pacte de govern”, més enllà del repartiment de les diferents àrees i responsabilitats.

En democràcia és imprescindible la claredat, ser transparents implica que la ciutadania rep la informació necessària per valorar l’acció dels polítics i poder-ne fer un seguiment.

És evident que MÉS i AIPC van firmar un pacte, un acord per governar, i que aquest segurament conté les línies mestres a executar al llarg de la legislatura. I la ciutadania ho desconeixem. Ens ho han amagat? Ens han furtat el dret a saber i conèixer?

En democràcia és imprescindible la claredat, ser transparents implica que la ciutadania rep la informació necessària per valorar l’acció dels polítics i poder-ne fer un seguiment

Doncs sí, així és. Fa quatre anys, i ho hem de recordar, van fer públic el Pacte uns quatre mesos més tard d’haver-lo acordat, aquesta vegada s’han superat. Mèrit? No.

Si es vol fer pedagogia, si es vol una ciutadania implicada en les coses públiques, si es vol una ciutadania conscient i participativa, hem de dir alt i clar que aquest no és el camí.

Ens han furtat el dret a saber i conèixer?

No es pot treure pit de transparència ni de participació ciutadana si el govern amaga o no fa públic els acords i pactes a què arriba entre formacions polítiques, i que són absolutament legítimes.

Per transparència democràtica, en bé de la participació ciutadana “CAL FER PÚBLIC EL PACE DE GOVERN ENTRE MÉS I AIPC”. Volem conèixer, és el nostre dret.

Pep Barrull.

Són tendència