Connect with us

Vist a les xarxes

Llei de Benestar Animal: Prohibit deixar un ca fermat a la porta d’un comerç

Llei de Benestar Animal: Prohibit deixar un ca fermat a la porta d'un comerç

A partir d’avui divendres

Deixar un ca tot sol durant 24 hores o un moix sense supervisió tres dies seguits pot comportar, a partir d’avui divendres, multes de fins a 10.000 euros. També queden prohibits els sacrificis d’animals sans als centres d’acollida o refugi i tampoc no es podran fer espectacles públics amb animals domèstics.

Aquestes són algunes de les mesures que inclou la nova llei estatal de benestar animal que ja ha entrat en vigor. Això sí, ho fa a mig gas, perquè algunes de les novetats més importants es queden, de moment, en un calaix fins que el pròxim govern de l’Estrat aprovi un reglament que les desenvolupi.

La llei sí que inclou, en canvi, una mesura que ha sorprès molta gent: a partir d’ara ja no es podran deixar fermats els cans a les portes dels comerços, encara que sigui per uns minuts. Aquells que decideixin fer cas omís a la norma, que serà considerada falta lleu, els hi pot caure una multa entre 500 i 10.000 euros.

La llei també incorpora sancions a les persones que deixin l’animal en terrasses, balcons, soterranis o patis de forma habitual. En aquest cas, seria una falta greu, sancionada amb entre 10.000 i 50.000 euros.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència