Connect with us

Comunitat

Tres detinguts a Palma per blanquejar més d’un milió d’euros

Tres detinguts a Palma per blanquejar més d'un milió d'euros

Un dels arrestats va aconseguir guanyar-se la confiança d’un client quan treballava en una entitat bancària i mitjançant el desviament de doblers van arribar a constituir fins a quatre societats sense viabilitat

Agents de la Policia Nacional a Palma han procedit a la detenció de tres persones com a presumptes autors de pertànyer a una organització criminal dedicada al blanqueig de capitals que hauria operat des del 2014 fins al 2022, mitjançant un entramat d’empreses radicades a Mallorca.

El primer sospitós, exempleat d’una entitat bancària, va ser detingut l’estiu passat com a presumpte responsable d’apropiació indeguda després de descobrir el banc per al qual treballava que havia fet desaparèixer una mica més d’un milió i mig d’euros dels comptes d’un client estranger, amb un important poder adquisitiu, i que havia dipositat la seva confiança en aquesta persona fins al punt de deixar-lo manejar els comptes.

Passat un temps, el capitost de la trama es va associar amb un matrimoni establert a Palma, que tenia una petita empresa gairebé sense activitat, i van començar a injectar-hi doblers. Amb el temps, van arribar a crear fins a quatre societats més, intentant constituir un gimnàs, un negoci d’hostaleria i un hotel.

Tots els projectes finalment fracassaren, però els implicats continuaren omplint els comptes d’aquestes empreses amb doblers de la víctima sense despertar-ne sospites.

L’informe elaborat pel Grup de Blanqueig de la Policia Nacional acredita un estil de vida completament allunyat dels ingressos reals d’aquestes persones, quearribaren a reunir una petita flota de vehicles d’alta gamma, entre turismes i motocicletes d’alta cilindrada.

Són tendència