Connect with us

Actualitat

Localitzades dues tortugues mortes atrapades en una xarxa de pesca abandonada en aigües de Cala Rajada

La localització va tenir lloc a la zona del Racó d’Estante (Sa Font de Sa Cala)

Membres del grup especial d’activitats subaquàtiques de la Guàrdia Civil (GEAS), destacats a Cala Rajada, per a la vigilància de la Reserva Marina de Llevant, han recuperat a cinc metres de profunditat, dues tortugues marines de l’espècie Caretta caretta atrapades en una xarxa de pesca, a la zona del Racó d’Estante (Sa Font de Sa Cala).

Un cop comprovat que les tortugues eren mortes, els submarinistes del GEAS van recuperar la xarxa i la van traslladar juntament amb els dos exemplars de tortuga marina al port de Cala Rajada, on biòlegs de la Fundació Palma Aquàrium es van fer càrrec de les dues petites tortugues d’uns 30cm i amb una edat aproximada de cinc o sis anys, per realitzar un estudi dels dos exemplars.

Les tortugues Caretta Caretta, pertanyen a una espècie protegida per la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa i incloses en la Convenció per al Comerç Internacional d’Espècies Amenaçades (CITES) per la seva baixa taxa de reproducció. La Guàrdia Civil està recollint informació de pescadors i banyistes de la zona per tal de localitzar al propietari de la xarxa.

Són tendència