Connect with us

Actualitat

La calor extrema genera una sobrecàrrega a la xarxa elèctrica i provoca talls de llum a Manacor

Els dies prolongats de forta calor, que suportam novament des de fa uns quants dies i de forma consecutiva, necessàriament generen un ús intensiu d'alguns aparells elèctrics d'alt consum com l'aire condicionat. Aquest fet redueix notablement el subministrament d'energia disponible. Ahir a la nit, bona part del centre urbà de Manacor va patir diversos talls consecutius de subministrament elèctric, deixant a les fosques la pràctica totalitat de l'entorn. La primera de les interrupcions es va produir poc després de les 23 hores de la nit. El servei va tardar gairebé un quart d'hora a reprendre's. I és que diversos dies consecutius de calor extrema, sumats a temperatures nocturnes més càlides de l'habitual com va ser el cas d'ahir a la nit, poden provocar errors en els transformadors pel fet que els equips de distribució elèctrica no tenen temps de refredar suficientment entre els períodes d'ús intens. La combinació de calor extrema, pics en la demanda i temperatures nocturnes més altes posa a prova les estacions de subministrament.

El centre urbà va patir ahir a la nit diversos talls de subministrament en menys de mitja hora

Els dies prolongats de forta calor, que suportam novament des de fa uns quants dies i de forma consecutiva, necessàriament generen un ús intensiu d’alguns aparells elèctrics d’alt consum com l’aire condicionat. Aquest fet redueix notablement el subministrament d’energia disponible.

Ahir a la nit, bona part del centre urbà de Manacor va patir diversos talls consecutius de subministrament elèctric, deixant a les fosques la pràctica totalitat de l’entorn. La primera de les interrupcions es va produir poc després de les 23 hores de la nit. El servei va tardar gairebé un quart d’hora a reprendre’s.

I és que diversos dies consecutius de calor extrema, sumats a temperatures nocturnes més càlides de l’habitual com va ser el cas d’ahir a la nit, poden provocar errors en els transformadors pel fet que els equips de distribució elèctrica no tenen temps de refredar suficientment entre els períodes d’ús intens.

La combinació de calor extrema, pics en la demanda i temperatures nocturnes més altes posa a prova les estacions de subministrament.

Són tendència