Connect with us

Vist a les xarxes

“A partir d’avui es podrà parlar en català”

"A partir d'avui es podrà parlar en català"

L’expresidenta del Govern de les Illes, Francina Armengol, ja exerceix com a presidenta del Congrés dels Diputats després d’obtenir la majoria absoluta en primera votació amb 178 vots a favor

L’expresidenta del Govern de les Illes, Francina Armengol ha estat elegida aquest dijous nova presidenta del Congrés dels Diputats en primera votació i amb majoria absoluta, gràcies als 178 vots a favor del PSOE, Sumar, Esquerra, Junts, Bildu, el PNB i el BNG.

En la seva primera intervenció com a presidenta del Congrés, ha anunciat que a partir d’ara s’hi podrà parlar també en gallec, euskera i en català.

Precisament, la presència del català a les institucions europees eren un dels requisits que posaven sobre la taula Esquerra i Junts per donar suport al bloc socialista.

Armengol ha convidat tota la Cambra “a construir entre tots els espais perquè aquesta Espanya real es conegui i es reconegui millor des de l’escolta i el diàleg” i defensar la pluralitat d’idees des del respecte en una Espanya “plena de colors i de matisos”.

Són tendència