Connect with us

Comunitat

El Consell de Mallorca registra oficialment la petició de retirada del carril bus-VAO davant la DGT

Mobilitat cedeix a les peticions de les associacions del transport i introduirà canvis en el carril Bus-VAO

La sol·licitud s’acompanya d’un informe tècnic signat pels funcionaris de carreteres que ressalta “un increment de la sinistralitat, de les cues de trànsit i que la meitat dels busos de l’EMT de Palma no en fan ús”

Aquest dimarts, el Departament de Territori, Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca ha registrat la sol·licitud de retirada del carril especialitzat bus-VAO de l’autopista de l’aeroport davant la Direcció General de Trànsit (DGT), organisme que té la competència en circulació. La petició ve avalada per un informe tècnic signat pels funcionaris de carreteres i que expressament apunten un increment de la sinistralitat, de les cues de trànsit i que la meitat dels busos de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) no en fan ús per les dificultats que tenen a l’hora d’incorporar-se a les diferents direccions, especialment a la via de cintura.

Els funcionaris de carreteres del Consell de Mallorca també assenyalen que els estudis de què disposen revelen que entre l’1 de gener i el 13 de juliol de 2023 es va registrar un augment del nombre d’accidents en sentit Palma, mentre que en sentit aeroport on no hi ha carril bus-VAO es va produir una disminució de la sinistralitat. En concret, al tram del bus-VAO, de gener a juliol, va passar de 16 accidents el 2022 a 28 el 2023 (+57,1%). En canvi, en sentit aeroport sense bus-VAO es va disminuir de 23 a 19 accidents (-8,3%).

Són tendència