La presidenta del Govern ha mantingut aquest dimarts una trobada amb el batle, Miquel Oliver, que li ha traslladat les necessitats del municipi principalment en matèria de mobilitat
El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha mantingut aquest dimarts la primera reunió amb la presidenta del Govern de les Illes Balears, Margalida Prohens, que l’ha rebut al Consolat de Mar. Durant aquesta primera presa de contacte, tant Oliver com Prohens han mostrat la seva bona disposició a mantenir la mà estesa per a poder continuar els projectes que l’Executiu de Francina Armengol havia anunciat durant l’anterior legislatura i, també, poder donar seguiment i atenció a totes aquelles qüestions que afecten el municipi. «Ha estat una primera presa de contacte que s’ha produït amb cordialitat i bona predisposició per les dues parts, però on ja hem plantejat necessitats del municipi», ha assegurat Miquel Oliver després de la trobada.
El batle de Manacor ha posat damunt la taula la reivindicació d’inversions que reconeguin la posició que exerceix Manacor com a capital. D’aquesta manera, es reconeixeria l’atenció i el servei que presta la ciutat a una àrea d’influència que abasta tota la comarca del Llevant, així com municipis del Migjorn i del Pla de Mallorca. D’acord amb aquesta iniciativa, Manacor rebria el finançament que mereix per tenir i oferir serveis i infraestructures que transcendeixen l’àmbit estrictament municipal.
Pel que fa al projecte previst per l’anterior Executiu sobre l’ampliació del servei de tren des de Manacor a la resta de municipis del Llevant, la presidenta del Govern no ha descartat res en aquest sentit i ha transmès a Oliver la voluntat d’estudiar la seva execució amb el nou gerent dels Serveis Ferroviaris de Mallorca.
El medi ambient ha estat un altre dels assumptes centrals d’aquesta primera reunió entre l’Executiu autonòmic i el batle de Manacor, que ha traslladat a Prohens la necessitat de regular el fondeig d’embarcacions a la costa del municipi, especialment l’àrea que afecta les cales protegides i sense urbanitzar. En aquest sentit, també s’ha abordat la necessitat de realitzar un estudi sobre les correnties de la badia de Porto Cristo, els mecanismes de control i gestió dels espais protegits del municipi, la necessitat de col·laboració pel que fa a la massa forestal del municipi davant escenaris d’alt risc d’incendi, així com la necessitat del sector agrícola d’incentius per a poder mantenir la producció i la gestió del territori. Pel que fa al cicle de l’aigua, el batle ha transmès la necessitat que l’aigua del projecte de canalització liderat per ABAQUA en alta arribi a la costa, davant la pressió que pateixen els aqüífers de la zona costanera i la mala qualitat de l’aigua a aquesta zona.