Connect with us

Actualitat

La situació crònica de cada estiu: ‘Overbooking’ a les urgències de l’Hospital de Manacor

Aquest diumenge passat, durant l’horari diürn van ser ateses més de 220 persones

Les urgències de l’Hospital de Manacor, un estiu més pateix la gran afluència de persones que requereixen atenció mèdica. Els usuaris, durant aquests mesos, es divideixen entre residents que pertanyen a la zona d’influència sanitària i un considerable augment de turistes dels diferents nuclis turístics.

Una situació que des de fa anys s’ha convertit en crònica, i que, lògicament, desborden totes les previsions assistencials inicials del centre. Aquesta important afluència d’usuaris, provoca llargues esperes a les urgències, que poden allargar-se durant hores.

Serveixi com a exemple, que aquest diumenge passat, només durant l’horari diürn van ser ateses més de 200 persones. Per ser exactes 220. A aquesta xifra, cal afegir-hi els centenars de casos de mitjana que són atesos diàriament durant aquests mesos d’estiu durant els torns de nit.

Cal recordar, que l’Hospital de Manacor es va inaugurar l’any 1997, donant cobertura a tot el sector sociosanitari del Llevant, una part del Migjorn i del Pla de Mallorca. El passat mes d’agost del 2022 començaren les més que necessàries obres d’ampliació del centre, pressupostades en 59 milions d’euros i que preveuen un termini d’execució de quatre anys.

Són tendència