Connect with us

Actualitat

Debat i propostes al voltant de les (moltes) necessitats de Porto Cristo

Debat i propostes al voltant de les (moltes) necessitats de Porto Cristo

L’Associació de Veïnats va celebrar aquest dijous una taula rodona amb els distints caps de llista polítics per a saber quines són les actuacions que preveuen al nucli costaner de cara al pròxim mandat

La sala d’actes de l’Oficina Municipal de Porto Cristo va acollir ahir capvespre la primera taula rodona amb els distints caps de llista dels grups polítics que prendran part a les eleccions municipals del mes que ve en el municipi de Manacor. La trobada, organitzada per l’Associació de Veïnats i defrancdigital.com, va comptar amb una nombrosa representació de ciutadans que no volgueren perdre l’oportunitat de conèixer de primera mà les propostes dels distints grups pel que fa al nucli costaner.

Seguretat, Mobilitat, Medi Ambient, la necessitat de renovar l’enllumenat públic, entre altres necessitats van poder ser tractades o bé per les propostes de gestió esmentades pels distints grups polítics o bé per l’interès que mostraren els assistents amb les seves preguntes als distints candidats i candidates.

A l’acte van exposar les seves propostes de govern Miquel Oliver (MÉS), Núria Hinojosa (PSIB-PSOE), Margalida Fons (El Pi), Antònia Llodrà (AIPC), Ramón Peréz (Unides Podem) i Esteve Sureda (VOX). El candidat, Pedro Durán, (Nou Ordre) malgrat haver estat convidat no va comparèixer ni tampoc va excusar la seva absència.

El candidat de MÉS i actual batle de Manacor, Miquel Oliver, va destacar que “Porto Cristo no és un barri, és un poble”. Va justificar les actuacions en primera línia, dient que “Porto Cristo ha de viure de cara a la mar”. També digué que durant aquesta legislatura “hi ha actuacions que no s’han fet bé i coses que sí i no s’han vist”, reconeixent alhora la necessitat de què “Porto Cristo es mereix un delegat en dedicació exclusiva”.

Miquel Oliver: “Porto Cristo es mereix un delegat en dedicació exclusiva”

Pel que fa a les propostes, va fer menció al nou Punt Verd, la necessitat de que el sistema de recollida Porta per Porta pugui arribar a ser del 100%, millores a la plaça del Sol i la Lluna, la necessitat de posar remei als problemes existents en matèria de voravies i pluvials, a més de la creació de la nova Escoleta.

La candidata socialista, Núria Hinojosa, va explicar que el seu programa de govern “és fruit de la feina col·lectiva i de l’experiència de govern”, manifestant també la predisposició del seu grup “a anar allà on sigui necessari per cercar finançament per tal d’executar les millores que siguin necessàries”, posant com a exemple el finançament aconseguit a través dels Fons Next Generation.

Núria Hinojosa: “El programa polític que proposam és fruit de la feina col·lectiva i de l’experiència de govern”

Pel que als compromisos que recull el seu programa de govern, va esmentar fer un pàrquing soterrat a la plaça del Sol i la Lluna, que inclouria una remodelació i un projecte participatiu. La renovació de la xarxa de clavegueram fins a la depuradora, l’execució del projectat parc arqueològic subaquàtic, mesures encaminades a desenvolupar el parc empresarial de Porto Cristo i que la brigada municipal pugui disposar d’un magatzem propi senes la necessitat d’haver de desplaçar-se a Manacor. També va parlar de reformar la torre dels Falcons i demanar una concessió per tal de donar-li un ús.

La candidata del PP, Maria Antònia Sansó, va destacar que la seva candidatura compte amb quatre persones que viuen tot l’any a Porto Cristo i que “estem disposats a escoltar les necessitats de la gent”. En matèria d’intervencions, es va manifestar disposada a eliminar les barreres arquitectòniques al carrer Navegants, matisant que només volen posar al mateix nivell voreres i calçada. Actuacions encaminades en millorar el clavegueram i les pluvials, millorar la neteja de la via pública, nomenar un delegat exclusiu, millores quant al transport públic, reduir impostos i instal·lar càmeres de seguretat en els punts més conflictius.

Maria Antònia Sansó: “Apostam per Porto Cristo. Estem disposats a escoltar les necessitats de la gent”

La candidata d’El Pi, Margalida Fons, va dir ser coneixedora de molts dels problemes que pateix Porto Cristo, ja que hi resideix. Es va manifestar a favor de fer “propostes estructurals, estructurades i a llarg termini”. Va considerar la necessitat de què en la primera línia, “hi puguin cohabitar els vianants, cotxes i restaurants”. També es va mostrar disposada a facilitar millores en el transport públic, servei de Policia local, solucionar la manca d’aparcament, millorar l’enllumenat i habilitar nous jocs per la gent jove.

Margalida Fons. “Som partidària d’oferir propostes estructurals, estructurades i a llarg termini”

Per la seva banda, la candidata d’AIPC, Antònia Llodrà, es va manifestar més partidària d’oferir propostes concretes que de voler fer balanç de la legislatura que acaba. Pel que fa a les propostes, digué que el programa de govern del seu partit preveu que Porto Cristo pugui disposar d’un pressupost propi en els comptes municipals, voluntat d’atendre les necessitats diàries dels veïnats/des, actuacions per tal de millorar l’enllumenat, afegint que “ara acaba la concessió i és un bon moment per renegociar-ho de manera més favorable”. Respecte al Punt Verd, va considerar que l’indret que s’ha previst “no pot estar més allunyat del poble, amb l’afegit que la zona no facilita l’entrada i sortida de vehicles”. També va esmentar mesures en matèria de Seguretat, depuradora,nou polígon empresarial, escoleta 0 a 3 anys, clavegueram, tanatori i via pública, entre d’altres.

Antònia Llodrà: “És el moment de presentar propostes concretes als ciutadans, en lloc de valorar la gestió municipal d’aquests darrers 4 anys”

El candidat d’Unides Podem, Ramón Peréz, es va estrenar per primera vegada en públic. Va fer un
balanç positiu de la gestió feta per l’actual pacte del govern municipal durant aquests darrers 4 anys. Ho va resumir dient que “hem demostrat una nova forma de governar és possible, comptant amb el poble, i ho hem demostrat”. En el seu programa de govern, preveu millores en matèria de comunicació i participació ciutadana, crear una oficina digital que ajudi a rompre la bretxa digital, millores a la plaça del sol i la Lluna, oferint el suport als comerciants, la creació d’un carril bici que permeti recórrer tot el nucli i reivindicar la necessitat del nou Punt Verd.

Ramón Peréz: “Des del govern municipal hem demostrat que una altra forma de governar és possible”

El candidat de VOX, Esteve Sureda, també es va estrenar públicament, i va fer un balanç molt negatiu de l’últim mandat. “A mi encara no em podeu jutjar perquè no he fet res, però estic disposat a fer molta feina”, va dir. Pel que fa a les propostes polítiques pel nucli costaner, va reivindicar la necessitat de solucionar els problemes que genera la manca de pressió de l’aigua, la necessitat del Punt Verd, la creació d’una Residència de gent gran, renovar la depuradora, fer una piscina municipal i crear un nou tanatori.

Esteve Sureda: “El balanç de la gestió d’aquests darrers 4 anys és més aviat negatiu”

Text: Olímpia / P.B.

Són tendència