Connect with us

Actualitat

Presentat el projecte del reivindicat nou centre de salut de Manacor

Presentat el projecte del reivindicat nou centre de salut de Manacor

El futur centre sanitari, que encara tardarà un temps a prestar servei, atendrà més de 17.000 targetes sanitàries

Aquest dilluns ha tingut lloc la presentació del futur Centre de Salut d’Urgències d’Atenció Primària (SUAP) de Na Camel·la, en el nucli urbà de Manacor.

El futur centre sanitari, que encara tardarà un temps a prestar servei, atendrà més de 17.000 targetes sanitàries, disposarà de quaranta-cinc noves consultes, de les quals vint-i-quatre són consultes de medicina i infermeria general, deu de pediatria i infermeria de pediatria, quatre consultes d’urgències, una de comare, dues de fisioteràpia, dues consultes d’odontologia, una d’higienista dental i una consulta polivalent.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha assegurat que «Manacor necessitava aquest centre de salut. Agraïm la paciència i la professionalitat del personal sanitari, que fa feina en unes instal·lacions que fa temps que han quedat petites. Ara tendrem el repte d’integrar el nou centre de Salut dins la trama urbana; tenint en compte que la futura aturada del tren-tram també contribuirà a la millora d’accés a la zona».

Armengol ha defensat que «reforçar i millorar la sanitat pública és una prioritat absoluta d’aquest Govern, per la qual cosa ja tenim invertits en aquests moments més de 300 milions d’euros en infraestructures sanitàries a totes les Illes Balears». La presidenta ha destacat l’aposta per la millora sanitària a la comarca, amb l’Hospital de Salut Mental fet a Portocristo, el fet de doblar l’Hospital de Manacor i ara, amb el nou centre de salut i SUAP.

A més de les quaranta-cinc consultes previstes, el nou centre també disposarà d’una zona de cures i tècniques especials (amb una sala de cures i una sala de cirurgia menor), una zona d’extracció, una unitat de psicoprofilaxi obstètrica, una sala de cinesiteràpia, una unitat de salut bucodental i un aparcament per a dues ambulàncies. La zona SUAP tindrà, a més de les quatre consultes, dues sales de tractament i dues d’observació.

Són tendència