Connect with us

Comunitat

400.000 arbres d’arreu de Mallorca patirem els efectes del temporal ‘Juliette’

400.000 arbres d'arreu de Mallorca patirem els efectes del temporal 'Juliette'

Medi Ambient destina 540.000 euros a les primeres tasques d’emergència per recuperar les masses forestals afectades

Fins a 400.000 arbres d’una superfície superior a les 14.000 hectàrees d’arreu de Mallorca patirem els efectes del temporal ‘Juliette’. La Serra de Tramuntana va ser l’indret que s’endugué la pitjor part, però altres indrets com Randa, Sant Salvador o el Puig de Bonany també patiren les conseqüències.

Davant aquest panorama, el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el cap del servei de Gestió Forestal, Joan Santana, han presentat, aquest dimarts, l’informe de valoració de danys a les masses forestals de Mallorca arran del temporal «Juliette».

En aquest sentit, Mir ha explicat que ja ha signat la Resolució per la qual s’ordena l’execució immediata de les obres i serveis d’emergència per a la restauració ambiental dels danys causats pel temporal per un import total de 540.085 euros. «D’aquesta manera, donarem continuïtat immediata a les tasques que, des del primer dia, i en coordinació amb la direcció general d’Emergències, està executant l’IBANAT», ha dit Mir qui ha volgut agrair “l’esforç i la dedicació dels prop de setanta efectius diaris que estan fent una feina extraordinària des de fa catorze dies».

Aquesta primera actuació d’emergència s’executarà en una àrea que suma unes 45 hectàrees als municipis d’Escorca, Felanitx, Fornalutx i Selva amb l’objectiu de prevenir situacions de perill greu, garantir la seguretat de l’ús públic dins els espais naturals i reduir el risc d’incendi forestal».

Són tendència