Connect with us

Comunitat

Manacor ha incrementat en quatre anys un 229% el volum de residus reciclats

Actualment, hi ha 5.130 habitatges del municipi que compten amb el sistema de recollida porta a porta

Aquest fet ha suposat una millora ambiental i també econòmica; el Consistori ha aconseguit un estalvi d’1,07 milions d’euros en concepte d’incineració de residus

El departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manacor ha donat a conèixer aquest dimarts la memòria de la gestió corresponent al passat 2022 en concepte del  servei de recollida de residus.

Segons les dades oferides, l’any 2018 el percentatge de recollida selectiva en el conjunt del municipi se situava només en el 13,3%, va evolucionar cap a un 15,1% el 2019, un 19% el 2020, un 23,8 el 2021 fins a arribar al 30,2% de l’any passat. Aquest creixement suposa un increment del 229% del volum de residus reciclats en quatre anys.

«Aquest increment ha suposat no només una millora ambiental, sinó també econòmica, ja que la despesa municipal destinada a la incineració de residus ha passat dels 3,34 milions d’euros el 2018 als 2,27 milions d’euros pressupostats per al 2023, el que suposa un estalvi d’1,07 milions d’euros respecte de fa quatre anys», ha explicat el batle de Manacor, Miquel Oliver, en el transcurs d’una convocatòria de premsa celebrada juntament amb el delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, i el tècnic de l’àrea, Antoni Pascual.

Actualment, hi ha 5.130 habitatges del municipi que compten amb el sistema de recollida porta a porta

Actualment, hi ha 5.130 habitatges del municipi que compten amb el sistema de recollida porta a porta, mentre que 16.866 estan situats en zona de cinc contenidors.

Per cert, la tarifa reduïda és una de les mesures que ha pres l’Ajuntament de Manacor per millorar les xifres de reciclatge al municipi i suposa descomptes importants per a tota classe de rebuts. La campanya d’adhesió a la tarifa reduïda d’aquest 2023 està oberta a noves sol·licituds fins dia 28 de febrer. Per a adherir-s’hi, cal emplenar el formulari que trobareu al web www.residusmanacor.cat.

Són tendència