Connect with us

Actualitat

Les proves confirmen també la troballa a Son Coletes de les Roges del Molinar

Les proves confirmen també la troballa a Son Coletes de les Roges del Molinar

Els treballs en el laboratori de genètica ha permès la identificació geneticantropològica de Maria Pascual Flaquer, Belarmina González, Antònia Pascual Flaquer i Catalina Flaquer

La continuació dels treballs en el laboratori de genètica ha permès la identificació geneticantropològica de Maria Pascual Flaquer, filla de Catalina Flaquer i germana d’Antònia Pascual Flaquer, i la més petita de les conegudes com les Roges del Molinar.

L’absència d’ADN suficient entre les restes de les quatre dones trobades en la fossa número 3 del cementeri de Manacor al costat d’Aurora Picornell no havia permès, fins avui, la identificació individualitzada de cadascun dels esquelets per als quals només s’havia pogut confirmar una identificació de grup.

La identificació genètic-antropològica de la petita de les Rogetes, ha permès ara ratificar aquesta identificació grupal que ja havia reconegut la Comissió de Fosses i Desapareguts de la Guerra Civil i el franquisme de les Illes Balears després de la identificació d’Aurora.

Aquest resultat, en combinació amb la informació arqueològica, històrica i antropològica, ha permès al seu torn la identificació individualitzada de les altres tres víctimes:

Maria Pascual Flaquer correspondria a l’individu número 4, un esquelet de sexe femení i edat estimada d’entre 20 i 25 anys per al qual el laboratori BIOMICs de la Universitat del País Basc (Vitòria-Gasteiz) ha realitzat una anàlisi genètica d’ADN, que ha estat comparat amb l’ADN donat per familiars de les Roges, donant com a resultat una identificació positiva per via matrilineal, és a dir, per via femenina.

Belarmina González, l’única del grup de cinc dones que, al costat d’Aurora Picornell, no tenia relació de parentiu amb la resta, ha estat identificada com l’individu número 2, corresponent a un esquelet de sexe femení d’una edat aproximada de 25 anys i l’anàlisi genètica dels quals ha donat resultat negatiu en comparar amb les mostres d’ADN dels familiars de les Roges.

Antònia Pascual Flaquer, la germana major de les Roges, ha estat identificada com l’individu número 5, corresponent a un esquelet de sexe femení sense ADN suficient per a fer les anàlisis però al qual se li estima una edat aproximada d’entre 25 i 45 anys.

Catalina Flaquer, mare d’Antònia i Maria, ha estat identificada com l’individu número 1, corresponent a un esquelet de sexe femení també sense ADN suficient.

Les restes d’Aurora Picornell, també identificada genèticament, correspondrien a l’individu número 3.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència