Connect with us

Actualitat

La Unitat de Demanda del Pla de Mallorca acumula gairebé dos anys en prealerta de sequera

Montuïri

També preocupa els nivells d’aigua de la UD d’Artà

El Govern ha demanat, aquest dijous, als municipis, que comencin a preparar-se per un previsible escenari de sequera, aquest proper estiu. Les reserves hídriques en el conju,njt de l’arxipleag es troben, actualment, al 55% segons les dades del servei d’Estudis i planificació de la direcció general.

Però, en el transcurs de la trobada amb els representants municipals, s’ha informat que les Unitats de Demanda (UD) que més preocupen, ara mateix, són les d’Artà i Pla de Mallorca que duen en escenari de prealerta de sequera 17 i 22 mesos, respectivament.

En aquest sentit, la directora general de Recursos Hídrics, Joana Garau, ha anunciat que pròximament convocarà una Mesa tècnica de sequera amb els municipis afectats per començar a estudiar mesures.

Garau ha recordat, a més, que encara hi ha 36 municipis que no han presentat a la conselleria el seu Pla de gestió sostenible de l’aigua. En aquest sentit, ha remarcat «la necessitat de tenir aprovats aquests instruments de planificació en situació d’escassetat». Igualment, ha recordat que «en situació d’emergència climàtica, no podem deixar a l’atzar la gestió d’una crisi per manca de subministrament».

La directora general ha instat els municipis a tenir enllestits pous de reserva i les infraestructures que siguin necessàries, per tal d’evitar situacions com les de l’estiu passat, en què l’increment de demanda fou tan elevat que tot i haver-hi recurs, no es va poder garantir el subministrament a alguns indrets del territori.

També s’ha insistit en la necessitat de reduir el percentatge de pèrdues a les xarxes municipals.

Són tendència