Connect with us

Actualitat

Medi Ambient demana als ajuntaments que es preparin davant un previsible escenari de sequera l’estiu que ve

Una avaria en una canonada provoca talls de subministrament d'aigua a Manacor

Les reserves hídriques de l’arxipèlag es troben, actualment, al 55% segons les dades del servei d’Estudis i planificació de la direcció general

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha demanat, aquest dijous, als municipis, que comencin a preparar-se davant un previsible escenari de sequera, el pròxim estiu, a les Illes Balears. «No es tracta de ser catastrofista, però si previsors», ha manifestat Mir qui ha remarcat que «no podem afirmar encara que patirem sequera, però les dades són les que són i les administracions tenim l’obligació d’avançar-nos a situacions que puguin perjudicar a la ciutadania».

En aquest sentit, el conseller ha recordat que Recursos Hídrics està a disposició dels ajuntaments per tal d’identificar les mesures de gestió més adient d’acord amb la realitat de cada municipi.

Mir ha intervingut en la reunió convocada per la direcció general de Recursos Hídrics amb la Federació d’entitats locals de les Illes Balears (FELIB) per informar-los de les darreres dades sobre l’estat dels aqüífers. Les reserves hídriques de l’arxipèlag es troben, actualment, al 55% segons les dades del servei d’Estudis i planificació de la direcció general. Tot i que la xifra suposa un increment respecte al mes anterior, Mir ha volgut advertir als municipis (òrgans competents en matèria d’abastiment d’aigua) que la darrera vegada que es registraren uns índexs similars en un mes de desembre fou el 2015.

L’escassetat d’aigua va impulsar, llavors, l’aprovació del Decret 34/2016, de 17 de juny, pel qual es declara la situació de sequera extraordinària l’illa d’Eivissa i, posteriorment, el Decret 54/2017, de 15 de setembre, pel qual s’aprova el Pla Especial d’Actuació en Situació d’Alerta i Eventual Sequera de les Illes Balears.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència