Connect with us

Opinió

Antoni Amorós, rector de Manacor: “Quina puta gent que sou !”

Antoni Amorós, rector de Manacor: "Quina puta gent que sou !"

Sorpresa i estupor pels termes utilitzats pel responsable eclesiàstic de l’Església dels Dolors en defensa de Xavier Gelabert i Joan Francisco Cortès

Les festes s’han acabat, però pel que he pogut llegir en aquestes últimes hores, no ho han fet del tot. Sembla que estem en plena digestió de la ressaca dels excessos.

He de reconèixer que m’he quedat estorat amb l’última publicació del rector de l’Església dels Dolors de Manacor, Antoni Amorós, en el seu perfil de Facebook, en defensa de Xavier Gelabert i Joan Francisco Cortès, pel “linxament” que al seu judici han sofert aquests dies arran de la polèmica per l’aforament de les Completes, entre altres assumptes.

No qüestion el fons de la publicació del rector, però sí les formes i molts dels termes utilitzats. Em semblen desafortunadíssims, impropis de qui els fa servir i amb l’afegit de descriure un escenari de bàndols, clarament dividits entre els qui ell considera els bons i els dolents de la pel·lícula. No em sembla una reflexió gens conciliadora i que serveixi com a exemple per a demanar que aquest tipus de situacions no es repeteixin en un futur per tal de no entelar la festa.

Fa servir de forma gairebé reiterativa expressions com a provocació i sospita que semblen extrets d’un informe gairebé policial. Respecte al “linxament mediàtic” que diu que han sofert, el director de l’assaig, Xavier Gelabert, i el seu company en les tasques diocesanes, Joan Francisco Cortés, ho considera “una vergonya”, amb la concloent flastomia “quina puta gent que sou!”. La repeteix fins a tres vegades.

També recorda innecessàriament la cita de qui calla atorga, si bé em tranquil·litza quan llegeix “jo call, però no otorg”. Deixa entreveure també la possibilitat de represàlies, quan agraeix totes les mostres de suport rebudes aquests dies, però prefereix no esmentar noms “perquè segurament no vós convendria”.

Tanca la seva explosiva reflexió amb al·lusions a la seva etapa durant el servei militar on va aprendre l’himne de l’armada espanyola, que reprodueix amb un enllaç via YouTube, convençut que “repotejarà el fetge dels qui són una puta gent”

Com a fermall final, els demana als “supporters” que no sofreixin per ell: “Tenc la pell gruixada i l’esquena ampla” i tanca la seva explosiva reflexió amb al·lusions a la seva etapa durant el servei militar on va aprendre l’himne de l’armada espanyola, que reprodueix amb un enllaç via YouTube, convençut que “repotejarà el fetge dels qui són una puta gent”.

El text redactat pel rector de Manacor, que sembla inspirat pel dimoni, ho consider també desconcertant. Creia difícil que es poguessin escriure tantes bestieses en tan poc espai i en tan pocs dies de marge, però els senyors Amorós i Cortés m’han demostrat que és possible.

Ara només em queda un dubte, ¿I n’Andreu Genovart què en deu pensar de tot plegat?.

Pep Bauçà.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència