Connect with us

Societat

Menjar massa aviat és dolent per a la salut

Es recomana mastegar entre 5 i 10 vegades més l’aliment del que ho solem fer habitualment

La paciència i la tranquil·litat a la taula són sempre miralls en els quals mirar-nos. Michael Mosley, autor del llibre The clever guts diet, en què parla de la intel·ligència del cos respecte a l’alimentació, critica precisament la tendència moderna d’engolir menjar sense assaborir-lo. “Anam d’aquí cap allà i estem menjant un panet o menjant una hamburguesa sempre en moviment”, assenyala l’autor del llibre.

Mosley recomana mastegar entre 5 i 10 vegades més l’aliment del que ho solem fer habitualment. L’autor del llibre sobre bons hàbits alimentaris adverteix que ingerir aliments de qualsevol manera és especialment nociu per dos motius: el sucre en sang augmenta molt ràpidament i no donam temps a que l’aliment copegi una substància anomenada PYY, l’hormona que regula el nostre apetit avisant al nostre cervell que estem plens.

Menjar ràpid, significa emmagatzemar centenars de calories extra al nostre estómac. Què podem fer per evitar-ho? Experts en nutrició i alimentació aconsellen reconsiderar els nostres hàbits amb un parell de consignes flexibles i molt fàcils de dur a terme: dedicar al menjar com a mínim 30 minuts -el temps estimat que el cervell tardarà en reconèixer que estem plens- i mastegar entre 5 i 10 vegades més l’aliment del que ho solem fer habitualment.

Són tendència