Connect with us

Opinió

Matar el missatger: Vos sona?

Matar el missatger: Vos sona?

Amb més de 30 anys dedicats a l’ofici de contar coses, ja puc dir que acumul més vides que un moix

Matar el missatger: Vos sona?. Després de més de 30 anys dedicant-me a l’ofici aquest, cada dia més difícil, de contar coses, ja puc dir que acumul més vides que un moix.

No vull dedicar-li a l’assumpte moltes línies. No ho mereix. El passat 6 de gener, defrancdigital.com va informar els seus lectors que el departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Manacor havia decidit expedientar durant el 2022 una reforma que s’havia executat a una casa familiar de la cap de files del PP de Manacor, Maria Antònia Sansó, a S’Illot. El zelador municipal va considerar que eren mereixedores d’un expedient d’infracció urbanística. Obviaré els detalls de l’expedient urbanístic per no allargar-me en excés.

El tema és que aquest matí he rebut una comunicació de Margalida Sansó Jaume, que s’ha identificat com a advocada de les clientes, Antònia Jaume Sansó i Margalida Sansó Barceló, que també són la mare i padrina de la comunicant, exposant que (el text estar en castellà i ho he traduït) en la notícia que es va publicar hi figuraven “dades reservades de caràcter personal (nom i cognoms) així com a dades personals relacionades amb un expedient urbanístic que es tramita a l’Ajuntament de Manacor sense el consentiment de les meves clientes”.

En la mateixa comunicació també demanava que fos facilitada la política de privadesa de la web d’acord amb la normativa de protecció de dades, etc. (…), ja que segons sembla no l’havia pogut localitzar.

Dit això, només uns apunts, al marge de recordar que els expedients urbanístics són públics.

La notícia en cap cas va ser publicada amb la intenció de perjudicar cap persona en particular. Els noms de les citades ‘clientes’ apareixen perquè figuren en qualitat de promotores-propietàries de l’immoble afectat. El fet és noticiable per la vinculació familiar de l’actual cap de l’oposició municipal a l’Ajuntament de Manacor i cap de files del PP, Maria Antònia Sansó, amb les referides irregularitats urbanístiques, amb l’afegit que s’ha mostrat sempre molt critica amb determinats assumptes relacionats en aquest àmbit.

Davant la suposada voluntat o intenció de judicialitzar la divulgació del fet, consider important referir-me a qüestions relacionades també amb la privadesa de dades i que no han estat o no han volgut ser tingudes en compte. S’obviaren, en aquest cas si, dades que vaig considerar que no havien de transcendir, com és el cas dels DNI que figuren al citat expedient de les promotores, la numeració de la casa o el nom del constructor, per citar només uns exemples.

Finalment, vull ressaltar que la persona que particularment vaig entendre que es podria veure més perjudicada amb l’exposició dels fets, era la mateixa Maria Antònia Sansó per la seva condició de càrrec públic, pel que vaig considerar oportú que fos informada prèviament. Fins i tot se li va concedir la possibilitat que pogués donar la seva versió dels fets, com recull la mateixa notícia. En les seves declaracions, va insistir a l’hora d’aclarir que l’habitatge en qüestió era propietat de la seva mare i de la padrina materna. Amb la finalitat de corroborar aquest detall, vaig creure que era important que apareguessin els noms de les dues persones que figuraven com a titulars en l’expedient.

En resum, acabaré amb la frase potser massa cops citada de Lord Northclifee: “Periodisme és allò que algú no vol que se sàpiga. La resta és propaganda”

En resum, acabaré amb la frase potser massa cops citada de Lord Northclifee: “Periodisme és allò que algú no vol que se sàpiga. La resta és propaganda”. No sé si sempre ho aconseguim, però que modestament ho intentam no en tenc cap dubte.

Informar, analitzar, opinar o contextualitzar forma part de la nostra feina. Retre comptes, en aquest cas que ens ocupa, no.

Pep Bauçà.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència