Connect with us

Opinió

Manacor: Un concurs de Nadal… ‘ben familiar’!

Manacor: Un concurs de Nadal 'ben familiar'

Casualitat, coincidència o senzillament coses del destí

Mai m’hauria imaginat haver de dedicar unes línies d’opinió al voltant del tradicional concurs de decoració de Nadal de carrers i façanes, que anualment convoca l’Ajuntament de Manacor, que no tingués relació amb l’èxit de participació i la qualitat de les propostes que hi solen participar.

Però aquest any, s’ha produït un fet que no m’ha agradat i que crec que mereix ser tractat. Aquest matí ha tingut lloc al saló d’actes el lliurament dels premis de l’esmentat concurs, amb l’assistència dels representants polítics i els premiats. El delegat de Festes, Artur Aguiló, ha agraït la participació de tots els concursants, així com la qualitat i l’originalitat de les decoracions nadalenques. El batle, Miquel Oliver, també ha ressaltat la implicació dels veïnats.

El Consistori, poc després ha informat de l’acte i ha fet públic la relació de premiats i comprovo, amb sorpresa, que el segon premi corresponent al concurs de carrers, dotat amb 700 euros, ha recaigut en la decoració presentada per un veïnat del carrer de Formentera, Onofre Aguiló Fuster, que casualment és el pare de l’actual delegat municipal de Festes, àrea encarregada de convocar el concurs. Quina coincidència!. Segueix llegint la nota municipal i veig que a l’apartat corresponent al concurs de façanes, el primer premi, dotat amb 1.000 euros, ha estat assignat a Francisca Veny Martí, i la decoració que va presentar al carrer Sant Rafel, 26.

Termes com a vincle familiar, parent, grau de consanguinitat, afinitat, matrimoni, etc. no casen amb el de càrrec públic, senyor Aguiló

Casualitat, coincidència o senzillament coses del destí, resulta que en aquest cas la guanyadora també té vincles familiars amb el responsable polític de festes. Quin relat de casualitats!, he considerat. M’he quedat amb mal cos.

No pretenc posar en dubte que la valoració dels premiats no siguin mereixedors de les puntuacions que els membres del jurat els han assignat, però si pens que l’actitud del responsable polític en aquest assumpte no em sembla ni ètic, políticament no té defensa possible, no té res de bon govern i molt menys de transparència.

Termes com a vincle familiar, parent, grau de consanguinitat, afinitat, matrimoni, etc. no casen amb el de càrrec públic, senyor Aguiló. Vull pensar que n’és conscient, veritat?.

No em sembla de rebut que un concurs que es convoca des de l’Ajuntament i obert a la ciutadania en general i amb la neutralitat que se li suposa, finalment quedi reduït, de manera injustificable, en una espècie de trobada familiar, com aquests dinars que se celebren el dia de Nadal, i que conclou amb un intercanvi de regals entre els parents. Com es menja això, senyor regidor?.

Pep J. Bauçà.

Publicitat

ÚLTIMES NOTÍCIES

Publicitat

PUBLICITAT

Són tendència