Connect with us

Actualitat

Medi Ambient fa aturar les obres del carrer Lleó XIII de Manacor per no complir amb els criteris ambientals

Medi Ambient fa aturar les obres d'embelliment del carrer Lleó XIII de Manacor per no complir amb els criteris ambientals

La reforma projectada des d’urbanisme, entre la plaça de Sant Jaume i la plaça de Sa Mora, feia comptes eliminar tots els arbres existents des de fa anys a la zona

Les obres d’embelliment que s’iniciaren a finals del passat mes de novembre en el cèntric carrer Lleó XIII de Manacor, fa setmanes que es troben aturades i, de moment, es desconeix quan es podran reprendre. El motiu es deu al fet que la reforma projectada, i que ja s’estava executant, no complia amb els criteris mediambientals.

Per aquesta raó, el departament de Medi Ambient del mateix Ajuntament de Manacor va donar l’ordre de la paralització immediata de les obres, quan va ser advertit que el projecte previst des del departament d’urbanisme contemplava que la dotzena d’arbres existents en aquest carrer serien retirats de manera definitiva i no serien replantats. I és que l’actuació projectada des d’urbanisme era que tot el vial fos cobert amb paviment continu accessible de llambordes, entre altres millores com la renovació de l’enllumenat de la zona. La reforma projectada va des del tram comprès entre la plaça de Sant Jaume i la plaça de Sa Mora.

La mesura obliga a redissenyar el projecte de reforma i haurà de garantir la continuïtat de tot l’arbrat urbà existent

Ara el projecte de reforma haurà de ser redissenyat, i obligatòriament haurà d’ajustar-se als criteris mediambientals, assegurant la continuïtat de l’arbrat existent en la zona des de fa anys.

Crida l’atenció que un projecte impulsat des de l’administració municipal no compleixi amb els obligatoris requisits sobre minimitzar els impactes ambientals en espais públics i d’edificació. En aquest sentit, cal ressaltar-la existència d’un informe previ elaborat des de l’àrea de Medi Ambient que advertia sobre els criteris que havien de tenir-se en compte a l’hora de definir el model de la reforma. Pel que sembla, aquests requisits van ser obviats.

Les obres d’embelliment que s’iniciaren a finals del passat mes de novembre en el cèntric carrer Lleó XIII de Manacor, fa setmanes que es troben aturades i, de moment, es desconeix quan es podran reprendre.

Són tendència