Connect with us

Actualitat

L’hostaleria de Mallorca no troba mà d’obra

Els sindicats diuen que la situació és una conseqüència de què el sector ha confós temporalitat amb precarietat, i això vol dir sous baixos, jornades llargues i poca estabilitat laboral

Treballar al sector de l’hostaleria sempre s’ha considerat una feina dura: jornades maratonianes, poc descans, sou baix i tracte no sempre agraït amb el client. A tot això, cal afegir-hi que el sector és l’àmbit professional amb el salari mitjà més baix: uns 14.500 euros anuals.

Els sindicats diuen que sector ha confós en aquests últims anys temporalitat amb precarietat, i això vol dir sous baixos, jornades llargues i poca estabilitat laboral.

Tot aquest panorama s’està traduint que els empresaris de la restauració a Mallorca es troben amb molts de problemes a l’hora d’incorporar nova mà d’obra.

Fa només uns dies, el diari ‘Ultima Hora’ informava que el restaurant Es Cruce, ubicat a la carretera de Manacor, ha decidit tancar un dia a la setmana (els dimarts) per poder donar descans als treballadors i com a conseqüència dels problemes amb què es troba per poder incorporar nou personal.

Altres veus del gremi, veuen en una millora de les condicions laborals i en la Formació Professional la clau per a desbloquejar la situació.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència